Condis compra una participació de la manresana Roges Supermercats

L'empresa familiar de Manresa, que opera amb la marca Spar, va obrir el primer supermercat el 1967 al carrer sant Josep

Roges té 24 establiments, sobretot a les comarques centrals com aquest Spar de la carretera de Santpedor de Manresa

Roges té 24 establiments, sobretot a les comarques centrals com aquest Spar de la carretera de Santpedor de Manresa / MIREIA ARSO

Jordi Morros

Jordi Morros

La cadena de supermercats Condis, participada pel fons d'inversió Portobello Capital, ha arribat a un acord per comprar una part de la manresana Roges Supermercats, segons ha informat la mateixa companyia. Actualment Roges, que opera amb la marca Spar, compta amb 24 establiments majoritàriament a la Catalunya central.

Condis preveu que els supermercats de Roges, que facturen en conjunt més de 30 milions d'euros, es vagin incorporant de mica en mica al grup, ha detallat en un comunicat la cadena que dirigeix l'empresari Manel Romero. La companyia manresana té en aquests moments més de 200 treballadors.

Un format semblant

Roges i Condis disposen d'un format d'establiment similar i comparteixen els mateixos valors pel que fa al model de proximitat, tant físic com de producte, afegeix la companyia. Tot això ha de permetre una «fàcil integració dins l'estructura de l'empresa», que cerca incrementar la seva presència a la Catalunya central i consolidar la seva quota de mercat.

Per la seva part Condis té actualment prop de 700 establiments, tant de propis com en règim de franquícia. Més de 200 són a Barcelona ciutat. A Manresa disposa de tres supermercats propis, a més a més de franquiciats. També és present a diferents poblacions de la comarca com Sant Joan de Vilatorrada, Súria, Balsareny, Artés o Santpedor. L’últim any l’empresa va facturar més de 800 milions d’euros.

Els orígens de l’empresa familiar Roges es remunten al 1939, quan Moisès Rojas i Dolors Puig, avis dels actuals dirigents de la cadena, van obrir una carnisseria a la carretera del Pont de Vilomara. Amb el pas del temps es va convertir en una botiga de queviures.

El 1967 la segona generació va obrir el primer supermercat a Manresa al carrer Sant Josep del barri del Poble Nou amb el nom de supermercat Rojas. L’establiment encara és obert al mateix lloc. L’obertura del supermercat va suposar l’estrena d’un nou tipus d’establiment a la ciutat, el de supermercat d’autoservei, i també va ser l’inici de l’expansió i el creixement de l’empresa, fins ara en mans de la tercera generació. Actualment compta amb set botigues a Manresa.

De Rojas a Roges, i a Spar

El 2008 en una campanya de modernització, va canviar el nom de Rojas per la de Roges Supermercats, i el 2012 va arribar a un acord amb el grup Miquel Alimentació que va suposar adoptar la marca Spar, que és l’actual.

Els orígens de Condis també són familiars. Cal buscar-los en una parada del mercat de la Mercè de Barcelona que el 1961 van obrir la família Condal-Escudé. El 1980 van obrir el primer supermercat a la mateixa ciutat de Barcelona i el 1992 es va començar a anomenar Condis. El 2021 la família Condal va vendre les accions el fons d’inversió Portobello i a l’actual director general de la cadena, Manel Romero.