MAPA DEL 23-J | El color blau avança i tenyeix bona part de les comunitats

Consulta quin partit ha guanyat a cada autonomia aquest diumenge

Imatge del mapa del 23-J

Imatge del mapa del 23-J

R.C

Com ha canviat de color el mapa de vots per comunitats autònomes amb els resultats de les eleccions generals d'aquest 23-J? En quines CCAA ha guanyat el PSOE? En quines el PP? I Vox i Sumar, han aconseguit ser els més votats en alguna regió? Perquè tinguis totes les dades dels resultats d'eleccions generals 2023, hem preparat un mapa per CCAA en el qual pots consultar en temps real i amb l'escrutini tancat el resultat final de les votacions en totes les comunitats d'Espanya.

Pots accedir a les dades de cada comunitat autònoma escrivint el nom de la comunitat que vulguis:

El mapa per províncies

Cada província té un mínim de partida de dos escons cadascuna. Ceuta i Melilla tenen un cadascuna. Així, s'assignen 102 escons per al Congrés dels Diputats. No obstant això, encara queden per emplenar 248 diputats més. Aquests es completen de manera proporcional a la població de dret.

Per a aquest repartiment s'utilitza el sistema D'hondt en cada circumscripció per separat. Aquest mètode, creat pel jurista belga Victor d'Hondt en 1878, tracta d'assignar els escons a les llistes de manera proporcional al nombre de vots rebuts.

Aquí pots consultar com queda el mapa per províncies dels resultats de les eleccions generals en 2023:

El cost d'unes generals

El pressupost per a les eleccions generals del 23 de juliol aconsegueix els 220.872.805 d'euros, gairebé la meitat (el 45,9%) dedicat a les despeses postals d'enviament de propaganda electoral i les gestions del vot per correu. Segons dades de la Presidència del Govern, els serveis postals per a aquests comicis s'emporten 101.500.000 milions d'euros, mentre que les operacions i gestions de la resta de les administracions públiques ocupen el 36,7% del pressupost, amb més de 81,1 milions d'euros.

A la logística electoral, és a dir al desplegament de taules, urnes i cabines, s'han dedicat una mica més de 22,5 milions (10,2%), mentre que la partida destinada a la difusió dels comicis, escrutini provisional i sistemes de telecomunicacions ha superat els 13,4 milions.

Només l'1% del pressupost, és a dir altres 2,2 milions d'euros, s'han destinat a despeses imprevistes.

En total, estaven convocats a les urnes 37.469.142 electors, que elegiran a 350 diputats i 208 senadors a través de 60.314 taules desplegades en 22.562 locals electorals per tot el territori, en els quals s'han repartit 210.000 urnes i 59.000 cabines de votació.

Resultats eleccions generals 23-J

Pots consultar els resultats del 23-J i seguir en directe les últimes notícies de les eleccions a través de la cobertura que Regió7 està fent de la nit electoral.