PSC

Ferran Verdejo serà el representant al Congrés de les nostres comarques

El cardoní, que ha seguit el recompte amb els seus companys a Manresa, assegura que estan «eufòrics»

Ferran Verdejo serà el representant al Congrés de les nostres comarques

Ferran Verdejo serà el representant al Congrés de les nostres comarques / Lluc Grandia. manresa

Lluc Grandia

La victòria destacada del PSC a les eleccions generals van fer que el cardoní Ferran Verdejo, amb només 26 anys, es convertís en diputat al Congrés dels Diputats, fet que compaginarà amb la feina de regidor a l’Ajuntament de Cardona. Serà un dels diputats més joves dels 350 que integraran la cambra baixa espanyola. Des de Manresa, on van seguir l’escrutini, Verdejo va assegurar que van rebre la notícia amb «molta eufòria». Tot i anar de número 10, ha entrat de sobres, ja que els socialistes han obtingut tretze diputats a Barcelona.

Una victòria que li ha fet especial il·lusió és la que han obtingut al seu municipi, a Cardona, on els socialistes s’han imposat amb un 40,35% dels vots, gairebé la meitat, davant de només el 19,75% d’Esquerra, segona força i actualment a govern a l’Ajuntament amb majoria absoluta. A casa seva, Verdejo ha millorat gairebé 21 punts percentuals els resultats que va obtenir el seu partit fa quatre anys. Això, per l’actual regidor a l’oposició, suposa «que anem fent passos endavant, com ja vam fer a les municipals». Uns passos endavant que, segons va comentar, haurien de culminar aconseguint «la victòria i l’alcaldia al 2027». De moment, però, va assegurar que no perd el compromís amb Cardona malgrat haver-ho de compaginar amb la feina parlamentària a Madrid.

Respecte als resultats generals, opina que, sobretot a Catalunya, són uns molt bons resultats pel seu partit i estan «molt i molt contents». Respecte a l’augment de l’abstenció, no amaga que no li sorprèn i diu que, amb els resultats, es demostra que aquest abstencionisme prové, principalment, del vot independentista, que ha baixat exponencialment.

Verdejo va comentar que estan especialment orgullosos dels resultats obtinguts pels socialistes en la regió del Bages, Berguedà i Solsonès, on han vençut de forma històrica, tant al territori com a les tres capitals de comarca, i ha aprofitat per agraïr als «veïns i veïnes del territori» que han apostat per la seva candidatura i que, finalment, han fet que sigui diputat.

Regidor de Cardona des del 2019, d’on n’és el portaveu de la formació, i Secretari d’Organització de les Joventuts Socialistes de Catalunya. També ha format part del Consell Comarcal. Amb només 26 anys, es situa com una de les apostes de futur dels socialistes al territori.