L'atleta santjoanenc del FC Barcelona, David Martín, ha fet bons els pronòstics i s'ha proclamat aquest dissabte al matí campió d'Espanya sub-23 de llançament de martell. El bagenc ha enviat l'artefacte a 66 metres i 67 centímetres en el seu cinquè intent, la qual cosa suposa la seva millor marca personal amb una bola de més de set quilos. Supera els 65.70 amb els quals arribava a Santander, on es disputen els campionats.

De fet, Martín ha sobrepassat aquesta marca en dos llançaments més. Després d'un primer de 61.56, en el segon ja ha llançat 65.87, que li hauria donat l'or. Els dos següents han estat de 65.40 i de 65.83 fins que ha arribat el definitiu de 66.67. En el sisè tir ha fet nul.

La segona posició de la prova ha estat per a Juan Jiménez, del Cuevas de Nerja, amb 64.64, i la tercera per a Juan Díaz, de l'Alcampo Scorpio de Saragossa, amb 60.94.

Martín arribava al campionat en un bon estat de forma després d'haver estat a punt de pujar al podi en els Campionats d'Espanya absoluts que es van fer fa quinze dies a Nerja. Allà hi va ser quart, amb un tir de 64.85. El llançament d'aquest estatal sub-23 tampoc no li hauria servit per arribar al podi, ja que el tercer classificat allà va ser Alberto González, de l'Unicaja Jaén, amb 68.86.

Martín és un dels atletes de casa nostra amb més futur. De fet, aquest ha estat un bon regal d'aniversari, ja que l'endemà de l'or, diumenge, dia 10, fa 22 anys.

Aspiracions al podi

Pel que fa a la resta de l’actuació dels competidors de casa nostra, l’atleta de l’Avinent Manresa Meritxell Tarragó ha mostrat molt bones sensacions i aquest diumenge aspirarà al podi dels 400 metres. L’atleta del conjunt bagenc ha guanyat la seva sèrie amb un temps de 55.66 i arriba a la final amb el tercer millor registre de les participants. Només la campiona d’Espanya absoluta, la mallorquina del Barça Lucía Pinacchio (53.22) i Andrea Jiménez, del Playas (54.47) superen els seus 55.12, igualats amb el temps d’Ana Garitaonandia, del Playas, com a marca més destacada de l’any. La final serà a les 12.35 hores.

També ha viscut una jornada molt bona el decatleta del CA Igualada-Petromiralles Eloi Santafè, quart en els estatals absoluts i que en aquests sub-23 afronta les curses de tanques. En els 110 metres ha qiuedat segon de la seva sèrie, amb 14.21, i disputarà la primera semifinal a les onze del matí. En els 400 metres tanques, també ha quedat segon de la semifinal amb 54.13 i aquest diumenge disputarà la final a un quart de set de la tarda amb el pitjor temps dels vuit participants.

Qui ja ha assegurat lloc de finalista ha estat la multillançadora de l’Avinent Manresa Montserrat Montañés. Aquest dissabte ha debutat en pes i ha quedat cinquena, amb un millor llançament d’11,96 metres, a 63 centímetres de la medalla. La seva companya Patricia Serrano ha passat la primera ronda dels 100 metres, amb 12,11, però a la tarda ha fet 12.35 a la seva semifinal i no ha pogut accedir a la cursa definitiva.

En la competició de decatló, l’atleta del CAI David Muñoz ha acabat molt bé el dia, guanyant la seva sèrie dels 400 metres. Després de cinc proves, ocupa el novè lloc de la classificació, amb 3.260 punts. En l’última prova de la jornada, el també atleta del CAIgualada Gerard Bou ha comandat la final dels 5.000 metres durant mitja cursa, però l'ha acabada en tretzena posició amb un registre de 15.06.15.