La jove atleta de l'Avinent Manresa Marta Escalera va ser la gran protagonista de la representació de la Catalunya Central en el Campionat d'Espanya sub-16, que va tenir lloc aquest cap de setmana a Avilés (Astúries). La velocista es va penjar el bronze en els 100 metres tanques i, posteriorment, va sumar esforços amb Carla Rovira, Jenay Hernández i Mercè Junyent per acabar terceres en el relleu del 4x100 metres.

Escalera va acudir a l'estatal com a vigent medallista de bronze catalana de la categoria en la prova de les tanques altes. A les sèries, va retallar 12 centèsimes la seva millor marca personal i, amb un registre de 14.69, va entrar a les semifinals, on també va brillar i va obtenir el pas a la final amb 14.74. En la cursa decisiva, Amelie Grace (Pegasus), amb 14.27, i Lilian Cazorla (Trops-Cuevas de Nerja), amb 14.28, van obtenir les dues primeres places de manera molt destacada. Immediatament després va entrar la manera, que va conquerir el bronze rebaixant de nou la seva plusmarca, amb 14.47.

Marta Escalera, amb la seva medalla de bronze

Marta Escalera, amb la seva medalla de bronze AVINENT

En aquesta mateixa disciplina, Mercè Junyent va superar les sèries, amb 15.53, però no va poder avançar fins la final en fer 15.80 en la penúltima ronda.

L'altra medalla de l'Avinent la va guanyar el relleu curt femení, que va treure profit d'una accidentada final en la que hi va haver quatre desqualificacions i un abandonament. El València es va anotar el títol, amb 48.21, rècord del campionat, i el Puentecillas Palencias va ser segon, amb 49.65. El bronze va ser per Escalera, Junyent, Hernández i Rovira, amb un bons 50.42.

En la final de perxa, Ona Dalmau va ser novena, amb 2.82.

Queralt Vallbona també va acudir a la cita d'Avilés en qualitat de campiona catalana, en el seu cas dels 300 metres, però unes molèsties físiques li van impedir rendir al màxim nivell i no va poder superar les sèries (41.34).

Jana Planell va ser finalista en el salt de perxa quedant sisena CAI

Per la seva part, Jana Planell, única representant del CA Igualada-Petromiralles/JocNet, va ocupar lloc de finalista a la perxa, fent 6a amb 3.02.

MEDALLES DE LA CATALUNYA CENTRAL ALS CAMPIONATS ESTATALS PER EDATS

Des de meitat de juny i fins aquest darrer cap de setmana s'han disputat els Campionats d'Espanya de les diferents categories d'edat. En l'absolut, tot i que es van registrar diverses actuacions de gran mèrit, cap atleta del territori va pujar al podi. En la resta de certàmens, sempre hi va haver medalles de la Catalunya central.

Campionat d'Espanya sub-23 (Santander, 9 i 10 de juliol)

David Martín (FC Barcelona). Or en martell, amb 66.67

(Martín és de Sant Joan de Vilatorrada)

Hèctor Ramos (CA Igualada). Bronze en alçada, amb 2.06

Campionat d'Espanya sub-20 (Torrent, 16 i 17 de juliol)

Roger Súria (CA Igualada). Plata en 3.000 m obstacles, amb 9.08.94

Àlex González (CA Igualada). Bronze en javelina, amb 57.44

Campionat d'Espanya sub-18 (Jérez de la Frontera, 18 i 19 de juny)

Martí Serra (Avinent). Or en perxa, amb 4.90

David Pérez (Avinent). Or en 400 m tanques, amb 51.78

Aleix Camats (CA Igualada). Or en disc, amb 55.00

Daniela Fernández de Haro (València CA). Or en pes, amb 15.42

Daniela Fernández de Haro (València CA). Or en disc, amb 41.69

(Fernández de Haro és d'Olesa de Montserrat)

Adrià García (Avinent). Plata en 400 m tanques, amb 53.98

Ona Bonet (Avinent). Plata en alçada, amb 1.75

Adrián Sedano (Avinent). Plata en martell, amb 61.39

Campionat d'Espanya sub-16 (Avilés, 23 i 24 de juliol)

Marta Escalera (Avinent). Bronze en 100 m tanques, amb 14.47

Marta Escalera, Mercè Junyent, Carla Rovira i Jenay Hernández (Avinent). Bronze en 4x100 m, amb 50.42.