ATLETISME

Manel Deli corre més de 90 km i guanya les 6 hores de Barcelona

L'atleta manresà de l'Avinent es va imposar en la cursa celebrada a l'estadi Joan Serrahima dins de l'Ultrarunning de la capital catalana

Manel Deli llueix la medalla de primer classificat a l'estadi Serrahima de Barcelona

Manel Deli llueix la medalla de primer classificat a l'estadi Serrahima de Barcelona / ARXIU PARTICULAR

Redacció

L'atleta de l'Avinent Manresa Manel Deli va ser un dels grans protagonistes de l'Ultrarunning Barcelona, que es va celebrar diumenge al matí a l'estadi Joan Serrahima de Barcelona. Escollit com el Millor Esportista de la ciutat en la darrera edició de la Nit de l'Esportista, l'ultrafondista va vèncer en la prova de 6 h fent un quilometratge total de 92 km i 406 metres.

La marca de Deli significa un nou rècord d'Espanya absolut, superant en gairebé dos quilòmetres el registre anterior, així com la plusmarca mundial de la categoria màster M45.

Exhibint un estat de forma encomiable, Deli també va millorar el rècord estatal de les 50 milles en passar per aquest punt en un temps de 5 hores, 14 minuts i 4 segons.

Durant les sis hores, el manresà va mantenir un ritme de 3 minuts 54 segons cada quilòmetre, una marca extraordinària per a un atleta que es va iniciar en l'atletisme als 36 anys perquè tenia el colesterol massa alt. Amb 48, és un gran especialista de llargues distàncies: sense anar més lluny, el passat mes d'agost va ser vuitè en el Mundial absolut dels 100 km, a Berlín.

Deli ha dut a terme una impecable actuació al llarg de tota la distància, marcant un ritme mig de 3'54" /quilòmetre.

El proper repte del manresà serà d'aquí a gairebé un mes, concretament el 2 d'abril, a Burjassot (València), amb la disputa del campionat d'Espanya de 100 km.

CLASSIFICACIÓ DE LA CURSA DE 6 HORES

  1. Manel Deli (Avinent Manresa).......................92.406 m
  2. Hajnal Robert (Romania)...............................87.248 m
  3. Cristian Llacuna (CA Els Sitges)....................69.608 m
  4. Daniel Toca (ind.)............................................66.653 m
  5. MIkel San Rafael (ind.)...................................61.274 m