Xavi Corominas: "Hem d'intentar tenir un equip que emocioni"

El nou tècnic del CE Manresa aposta per un equip més vertical però té els peus a terra i recorda que el primer objectiu segueix sent la permanència

Xavi Corominas, durant el primer entrenament de l'equip

Xavi Corominas, durant el primer entrenament de l'equip / Pol Minoves

Jordi Agut

Jordi Agut

Xavi Corominas, el nou tècnic del Centre d'Esports Manresa, ha viscut aquest dijous el seu primer i calorós entrenament al Congost amb part de la plantilla de la qual disposarà la propera temporada. Després de suar de valent, se'l nota esperançat, però tocant de peus a terra de cara al nou any.

Com està vivint aquestes primeres hores al club?

Estic molt content i il·lusionat. Feia 18 anys que era a l'Espanyol i volia veure com m'anava a fora. M'he trobat un club encantandor, familiar, en què tothom ajuda i suma i els moments inicials estan sent molt positius.

Com va ser l'aproximació del club a vostè?

Va ser Txema Pulido (el vicepresident esportiu) el que es va posar en contacte amb mi. Va ser tot bastant ràpid. Em van trasmetre la proposta, ens vam reunir a Manresa i em van explicar el projecte, emvan conèixer i més endavant ja em van dir que comptaven amb mi. Jo també tenia clar que tenia la il·lusió d'aquesta nova aventura.

Seguia el Manresa, des de fora?

Sí, i tant, des de l'any que va pujar a Segona. Ha estat de moda i cada cop més. Havia entrenat alguns jugadors que venien aquí. L'any passat van fer una gran temporada, va ser una sorpresa molt agradable no només a nivell classiificatori sinó de proposta. Intentarem estar al nivell que cal.

Amb l'anterior entrenador, Ferran Costa, l'estil era molt definit i molt clar. Vol ser continuïsta?

La meva intenció és que l'equip sigui protagonista amb la pilota, entenent que hi haurà contextos diversos i potser el rival no ens ho deixa fer. Que sigui agressiu en fase defensiva i que sigui vertical, que pugui atacar ràpidament. Estem incorporant jugadors amb aquestes característiques i volem que l'equip ataqui ràpid i busqui la porteria rival.

Els fitxatges a la davantera tenen un perfil bastant físic i de rapidesa. És el que busca?

Són jugadors amb bon duel, que són agressius en l'un contra un i van ràpid cap a la porteria rival. Volem que l'equip ataqui d'aquesta manera i que tingui molts recursos.

La Segona RFEF va ser l'any passat una categoria en què els partits es definien per molts pocs gols. La definició és fonamental?

És important. És la categoria amb més empats i si marques un gol ja tens molt de guanyat. A més, si tens una bona fase defensiva i no n'encaixes, encara més. El Manresa feia moltes coses bé, però el nivell de la categoria provoca que no sigui fàcil anotar gols.

Els últims anys el Manresa ha comptat amb un definidor com Noah del qual encara no s'ha anunciat la renovació. Com està el tema?

N'estem pendents, d'ell i de Jaume Pascual. Van fer una gran campanya i és normal que tinguin possibilitats d'altres equips i les escolten. Dins del nostre projecte hi ha que els jugadors puguin aspirar a categories més altes, ho entenem perfectament. Volem que es quedin, però ja veurem què passa.

Però la intenció del club és comptar amb ells?

Correcte.

A nivell social, l'any passat es va fer un pas endavant pel que fa al nombre d'aficionats que van venir al camp. Creu que el seu joc ajudarà a captar més adeptes?

Espero i desitjo que sí perquè els considero molt importants. L'afició, quan juguem a casa, és un jugador més. Sempre tinc la frase que els equips han d'emocionar, han de generar alguna emoció positiva, i això ho hem d'intentar perquè l'afició vingui, gaudeixi de l'equip i sigui un jugador més a casa i si poden venir a fora, encara millor.

Li fa por que el resultat de l'any passat creï unes expectatives massa altes i la gent no recordi que l'objectiu prioritari és la permanència?

Hem de ser conscients que l'objectiu és el mateix que l'any passat, seguir a Segona RFEF, fer un gran any, que els jugadors millorin i tinguin projecció i tothom se'n beneficiï, però amb els peus a terra. No ens posem sostre, l'objectiu és la permanència sense deixar d'aspirar a res i anant partit a partit. Hi ha molts equips que s'han reforçat molt bé i que tenen un gran pressupost. El Manresa és un club humil, però que està treballant molt bé.