El Mundial d'enduro del 2024 tornarà a Romania i Gal·les

El certamen començarà el primer cap de setmana d'abril a Espanya segons el calendari fet públic per la federació internacional

El certamen tindrà vuit proves la temporada vinent

El certamen tindrà vuit proves la temporada vinent / FUTURE7MEDIA

Redacció

El campionat del Món d'EnduroGP, on hi participen corredors de la Catalunya central com Josep Garcia, Mireia Badia i Jaume Betriu, tindrà l'any vinent 8 proves amb inici a l'estat espanyol i el retorn a dos escenaris que feia anys que havien quedat fora del calendari, Romania i el País de Gal·les.

La Federació Internacional de Motociclisme ha fet públic el següent calendari provisional:

Espanya, 5-7 d'abril

Portugal, 12-14 d'abril

Romania, 10-12 de maig

Itàlia, 21-23 de juny

Eslovàquia, 12-14 de juliol

País encara per decidir, 26-28 de juliol

Gal·les, 2-4 d'agost

França, 13-15 de setembre

L'últim cop que Romania va acollir el certamen va ser el 2013, ja fa una dècada, i a Gal·les el Mundial no hi posava els peus des del 2008. Aquest retorn ha estat molt ben rebut pels aficionats, que celebren que un lloc tant emblemàtic per aquest disciplina esportiva torni a ser part del campionat.

El certamen començarà a Espanya, en seu encara per designar, la sisena ronda no té encara un amfitrió definit i la vuitena i última se celebrarà, novament, a França.

El campionat del 2023 es troba ara mateix aturat després de les sis primeres cites, i a l'espera que es reprengui a finals de setembre a Portugal.