TROFEU JOAN GAMPER

El Barça s'estrena a Montjuïc amb victòria (4-2)

L’atreviment i qualitat de Lamine Yamal, Ez Abde, Ansu Fati i Fermín López capgiren l’avantatge adquirit pel Tottenham

Més de 35.000 espectadors es van aplegar a l’Olímpic, però el Barça va vendre per duplicat les entrades de dos sectors de la tribuna

EFE

El FC Barcelona va conquerir la 58a edició del Trofeu Joan Gamper gràcies a la irreverència futbolística i la qualitat d’una jove generació de futbolistes que s’ha entestat a demostrar que el millor que pot fer el conjunt blaugrana es treure un inestimable rèdit econòmic per la venda de jugadors com Ousmane Dembélé. Lamine Yamal Nasraoui, de 16 anys, es va conjurar amb Ez Abde, Ansu Fati i Fermín López per remuntar un marcador advers en el tram final del duel contra el competitiu Tottenham Hotspur FC (4 a 2). 

El debut del Barça al seu feu aquest exercici, l’Estadi Olímpic Lluís Companys, no va comportar embussos de trànsit. Els aficionats van ser previsors i van desplaçar-se al camp amb temps suficient per veure l’inici del matx. A més, el servei d’ autobusos que recollia espectadors a la plaça d’Espanya i a la Gran Via per pujar-los a l’estadi va funcionar amb diligència i va afavorir la manca d’incidències. 

Malgrat tot, l’estrena no va ser del tot reeixida, pel que fa a la logística. Tal com va revelar El Periódico, el FC Barcelona va vendre per duplicat les entrades corresponents als sectors 101 i 102 de la tribuna com a conseqüència d’una errada informàtica i els treballadors del club van haver de reubicar els espectadors afectats a l’altre lateral o a la segona grada, amb el conseqüent enrenou.

Pel que fa al partit, el Barça va adquirir avantatge quan tot just s’havien consumit 2 minuts i 18 segons. Oriol Romeu va servir en profunditat envers Raphinha i Lewandowski va transformar la centrada de l’extrem. El domini blaugrana es va diluir transcorreguts deu minuts i Oliver Skipp va aprofitar el refús d’una rematada al pal d’Ivan Perisic (min 24) i una centrada del croata (min 36) per capgirar el resultat (1 a 2).

El Barça va recuperar la iniciativa ofensiva a la represa i les sis substitucions que va fer Xavi al minut 62 van donar embranzida a l’atac blaugrana, però la gènesi de la remuntada va ser una incursió per la dreta de Lamine Yamal que Ferran Torres va rematar a gol a boca de canó (min 81). Una altra acció de Lamine Yamal va ser l’origen del 3 a 2, materialitzat per Ansu Fati (min 90). 

Xavi, ambiciós: "L'objectiu és guanyar tots els títols aquesta temporada"

Xavi Hernández s'ha mostrat ambiciós durant la presentació de l'equip per a la temporada 2023-24 en els minuts previs a la derrota contra el Tottenham Hotspur: "L'objectiu és guanyar tots els títols aquesta temporada".

Xavi ha qualificat el curs que ve d'"atípic" i ha advertit que "no serà fàcil" pel trasllat a l'Estadi Olímpic Lluís Companys, però ha assegurat que l'equip "es deixarà la pell" per aconseguir resultats."Canviem de casa, venim a Montjüic i necessitem més que mai el vostre suport i el vostre sacrifici. És molt important que ens feu sentir com al Camp Nou", ha dit als aficionats culers que encara no omplien ni la meitat de l'aforament de l'estadi olímpic.