El FC Pirinaica vol fer un salt qualitatiu en la segona temporada a Primera Catalana

Els vermells van iniciar ahir els entrenaments de pretemporada sense posar límits al rendiment d’una plantilla amb potencial

L’inconformisme va marcar l’inici de la preparaciódel FC Pirinaica. oscar bayona

L’inconformisme va marcar l’inici de la preparaciódel FC Pirinaica. oscar bayona / LLUÍS CUBERES I MARTÍ. MANRESA

La Plantilla

La Plantilla

Ser més competitiu per no perdre pistonada. Aquest és el desafiament que entoma el FC Pirinaica en començar el segon curs esportiu en què els vermells militaran a la Primera Catalana, la màxima categoria que ha assolit mai un equip representatiu d’un barri de la capital del Bages. No endebades, divuit dels futbolistes que van certificar la permanència amb comoditat i solvència el maig passat continuen a la plantilla.

En contraposició, durant els últims mesos, l’entitat manresana ha viscut nombrosos canvis. Tal com havien anunciat a finals de gener, el president Gerard Checa i el director esportiu Edu Ferrer han fet un pas al costat per gaudir més dels seus respectius entorns familiars. En conseqüència, altra vegada, Manel Artero ha ratificat el seu compromís amb el club i, el segon diumenge de juliol, va obrir la seva tercera etapa com a president encapçalant una junta directiva continuista. Així mateix, Xavier Ribera és el nou director esportiu del FC Pirinaica, amb responsabilitats sobre la determinació del cos tècnic i la configuració de les plantilles del primer equip i del filial.

L’entrenador Eladi Gallego, així com tots els membres del seu cos tècnic, tampoc continuen. El tècnic manresà ha acceptat la proposta del Barça per incorporar-se al grup de professionals que dirigeixen els equips formatius blaugrana i exercirà de segon entrenador de l’aleví D.

Per tant, el primer repte que va haver d’entomar Xavier Ribera va ser fitxar un nou tècnic. Eduard San José, un dels membres del tàndem que ha dirigit el CF Solsona els dos darrers exercicis, conjuntament amb David Jaray, ha estat l’escollit. «L’exjugador del CF Montañesa té la capacitat de bastir equips que compaginen el futbol combinatiu en atac amb una defensa agressiva. És un entrenador amb una gran capacitat d’adaptació que treu el millor rendiment possible dels futbolistes als quals dirigeix», assenyala Xavier Ribera.

No endebades, la junta directiva i el director esportiu de l’entitat manresana pretenen que «aquest curs esportiu, el primer equip doni un salt qualitatiu. La plantilla té un potencial enorme i, ara, a més, el bagatge de l’experiència d’haver competit un exercici a Primera Catalana. L’objectiu del FC Pirinaica ha de ser signar la millor classificació possible, sense posar-se límits», detalla Xavier Ribera. «No ens podem estancar ni conformar-nos amb la consecució de la permanència», sentencia.

La continuïtat de divuit dels jugadors que van signar la dotzena posició final al grup 2n de la Primera Catalana el curs passat fonamenta una plantilla que completen quatre fitxatges i tres futbolistes que també van ser partícips d’aquesta fita. Així doncs, només s’han produït cinc baixes a l’equip. Les més significatives són les dels centrals Jordi Prat i Matthew Rodríguez, que han pres la decisió de retirar-se. El porter Marc Armengol ja no va acabar la temporada. Per la seva banda, el mig centre Marcos Garrido ha de passar pel quiròfan per resoldre una lesió crònica a una espatlla i afrontar, després, una llarga recuperació. Tampoc continua el mitja punta Toni Castaño.

Els quatre futbolistes que s’incorporen a l’equip són el lateral esquerre Jhonattan Vinasco (CF Igualada), el central Soufian Grana (UE Sant Pau), l’incisiu extrem esquerre Roger Alsina (AEC Manlleu) i el jugador de banda dreta Josep Samper, provinent del juvenil B del CE Sabadell. A més, el porter Jordi Ledesma (juvenil) i el davanter Ferran Rabassa (filial) s’integren, de forma definitiva, a la plantilla del primer equip. Per últim, el lateral dret Miquel Nocete, després de fer el primer tram de la pretemporada amb el CE Manresa, és reincorpora al FC Pirinaica.

D’altra banda, Eduard San José té a les seves ordres quatre futbolistes a prova: el central d’origen senegalès Souleyman Adu, el central o lateral esquerre Zaid Marrakchi, el mig centre Eduardo Tapias (CF Badalona/Divisió d’Honor Juvenil) i el mitja punta Pau González (CF Damm/Divisió d’Honor Juvenil).

Per segon exercici consecutiu, equips històrics del futbol català visitaran el Municipal de Mion-Puigberenguer. El CE Júpiter i el FC Martinenc agafaran el relleu de la Unió Atlètica d’Horta, la UE Rubí i la UE Sants. Sens dubte, l’excepcional va pel camí d’esdevenir habitual.