FUTBOL

El Barça troba el gol a temps

* Pedri i Ferran Torres signen la victòria del campió en el tram final d'una complicada estrena de l'equip a Montjuïc

* Lamine Yamal es converteix, amb 16 anys i 38 dies, en el jugador més jove en ser titular en la història del Barça

Toni Mata i Riu

Toni Mata i Riu

FC BARCELONA-CADIS CF, 2-0

FC Barcelona: Ter Stegen, Kounde, Balde (Ansu, min 68), Christensen (Eric, min 79), De Jong, Pedri, Gavi (Abde, min 68), Romeu (S. Roberto, min 79), Lewandowski, Yamal (Ferran, min 85) i Gundogan.

Cadis CF: CF: Conan, Iza, Javi H., Luis H., Fali, Alejo (Machís, min 68), Álex (Negredo, min 85), Alcaraz, San Emeterio (Sobrino, min 68), Roger (Jose Mari, min 85) i Ramos (Osmajic, min 85).

Gols: 1-0 Pedri, min 82. 2-0 Ferran, min 90+3.

Àrbitre: Alejandro Muñiz Ruiz. Targetes grogues a Alejo (min 14), De Jong (min 25), Ter Stegen (min 27), San Emeterio (min 45+2), Gavi (min 45+5), Pedri (min 74) i Javi H. (min 90+3). Partit jugat a l’Estadi Lluís Companys, amb 39.603 espectadors.

El Barça buscava gol i no el trobava fins que Gundogan ha filtrat una passada finíssima a Pedri i el canari ha rematat amb precisió al primer toc, desencallant l’estrena del Barça a l’Estadi Olímpic Lluís Companys en partit oficial un cop començades les obres del Camp Nou. Ferran Torres ha arrodonit el primer triomf del campió a la lliga en el temps de descompte i ha atorgat al marcador final una certa dignitat davant un Cadis que s'ha sabut defensar, que ha tingut en Conan un mur i que ha disposat d’un parell de molt bones oportunitats per donar un ensurt. 

Xavi ha sacsejat l’estructura de l’equip davant les baixes d’Araújo per lesió i Raphinha per sanció. El tècnic, que ha complert el primer dels dos partits de càstig, ha posat cinc migcampistes però amb De Jong en la teòrica posició de central esquerrà, ha fet tornar Gavi a l’onze inicial i, sobretot, ha fet passar Lamine Yamal per davant de Ferran Torres -i d’Ansu i Abde- esdevenint el davanter català el jugador més jove en ser titular de la història del club, amb 16 anys i 38 dies. Un adolescent a qui li sobra talent, tal i com ha demostrat en diverses ocasions. Fins i tot ha tingut el gol a les seves botes en dos bons xuts, però un inspirat Conan ha abortat tots els intents blaugranes d’avançar-se en el marcador.

Frenkie de Jong ha sortit com a teòric central esquerrà

Frenkie de Jong ha sortit com a teòric central esquerrà / JAVIER BORREGO/EUROPA PRESS

El guió d’un Barça dominador i un Cadis defensiu s'ha complert amb fidelitat. Els locals s'han presentar al terreny de joc amb tres centrals, Balde al lateral, cinc migcampistes, Lewandowski al centre de l’atac i Yamal a la dreta. El polonès no està en el seu millor moment, pendent l’afició barcelonista de tenir aviat bones notícies del davanter que adora. Torni o no torni una bona versió del 9 és evident que l’equip necessita gol i no se sap si l’ha de dur Vitor Roque avançant l’arribada a la capital catalana, tenint paciència amb els joves, confiant que Ansu algun dia es destaparà del tot o repartint la responsabilitat amb especial protagonisme pels mitjos que tenen arribada a l’àrea. 

El Barça ha mogut la pilota, ho ha intentat amb un munt de centrades a l’àrea, ha topat en diverses ocasions amb la defensa andalusa i ha fet transitar molt joc per l’esquerre, propiciant que les brillants aparicions de Lamal al partit s’alternessin amb llargues estones d’absència. Malgrat que no generaven oportunitats clares, els blaugrana trepitjaven l’àrea rival. Lewandowski i Kounde han inquietat Conan, també Lamal amb una rosca que feia olor a gol. Però la insistència té un horitzó i el pas dels minuts transforma la convicció en desesperació. 

El Barça no sabia com perforar la resistència gaditana, Pedri, De Jong i Gundogan movien l’equip, però faltava clarividència en el moment de generar la passada definitiva, el xut final. En el Cadis, una bona acció de Chris Ramos ha acabat amb un xut massa obert. Davant la incapacitat per marcar, han entrat Ansu i Abde, dos jugadors que saben neguitejar la defensa rival. I més tard Ferran Torres. Però han estat dos centrecampistes els que han obert la llauna. Qui sap si un presagi d’una de les solucions que necessita el campió per agafar aire i començar a semblar un equip solvent.