Gimnàstica artística

Podis per a Thierno Diallo i Laia Font en el torneig RomGym de Romania

Or per equips del combinat masculí i plata per al femení, a més d'un altre segon lloc de la gironellenca en la final de salt en la preparació per al Mundial

Laia Font, a l'esquerra, en el podi de salt

Laia Font, a l'esquerra, en el podi de salt / RFEG

Redacció

Thierno Diallo, amb un or per equips, i Laia Font, amb dues plates, una per conjunts i una altra en la final de salt, han sortit amb premis del Torneig RomGym de Bucarest de gimnàstica artística, una bona pedra de toc internacional per preparar el Mundial, que comença el proper 30 de setembre a Anvers.

Diallo va formar part de l'equip estatal que va aconseguir la victòria per formacions, en sumar un total de 247,200 punts i passar per davant dels 246,950 de Canadà i dels 242,550 d'Israel. Diallo va participar en els sis aparells i va destacar en el seu favorit, les paral·leles, en el concurs individual, en què va aconseguir una nota de 14,000 punts. També van ser bona la nota de terra, amb 13,850. Tancaven la formació espanyola Ray Zapata, Néstor Abad, Joel Plata i Nicolau Mir, el grup amb els quals es buscarà un bitllet per a la cita olímpica de l'any vinent.

Pel que fa a la competició femenina, Espanya va ser segona amb un total de 155,450 punts, només superada pels 159,850 del primer equip de les amfitriones romaneses i per davant dels 149,700 de la segona formació.

Laia Font només va deixar de competir en paral·leles i va destacar el seu 13,100 en salt, que li va permetre arribar a la final per aparells.

Aquesta s'ha disputat aquest diumenge, i Font ha quedat segona, per darrere de la canadenca Shallon Olsen i per davant de la noruega Julie Dicko Erichsen. El combinat espanyol femení també ha sumat una altra medalla de plata de la mà d'Ana Pérez, que ha disputat la final d'asimètriques. Font també ha participat en la final de terra, en què ha estat quarta, a una dècima de la seva companya Laura Casabuena.