Enduro

Josep Garcia es proclama campió del món d'Enduro 1 i subcampió de la general d'EnduroGP

El surienc aconsegueix dues victòries en el total de les categories en l'últim cap de setmana, a Portugal, i supera l'italià Verona en la lluita pel subcampionat per un punt

Josep Garcia, al centre, celebrant el títol mundial d'Enduro1

Josep Garcia, al centre, celebrant el títol mundial d'Enduro1 / EnduroGP

Redacció. Manresa

El pilot surienc Josep Garcia (KTM) ha viscut un cap de setmana molt profitós a Portugal. A la prova de Santiago de Cacem, que tancava el Mundial d'enguany, el bagenc ha obtingut la victòria en l'escratx de les dues curses, tal com va succeir el cap de setmana passat a la veïna Valpacos, i ha sumat els punts necessaris per guanyar un títol i obtenir el subcampionat de l'altre.

De fet, Garcia ja es va proclamar dissabte campió de la categoria d'Enduro1, que ha dominat durant tota la temporada, malgrat la lesió que va tenir a mig curs i que li va fer perdre's una cursa a Suècia i competir en inferioritat de condicions en les dues d'Eslovàquia. Aquest fet el va apartar del títol gran, el d'EnduroGP, que ha quedat finalment a 12 punts de distància i que ha guanyat el britànic Steve Holcombe, que també ha guanyat en Enduro 2. La victòria d'aquest diumenge, a més, li ha servit per passar per davant per un punt de l'italià Andrea Verona, campió del 2022, i quedar subcampió general.

Així, dissabte Garcia va superar Verona i Holcombe, per aquest ordre, en EnduroGP i el britànic Jamie McCanney i el francès Zachary Pichon en Enduro1, en el qual va aconseguir la diferència necessària per proclamar-se'n campió. Al final, ha superat el francès Théophile Espinasse (Beta) amb 49 punts de diferència (249 a 200).

En la categoria reina, la de la suma de totes les categories, el seu darrer triomf l'ha fet acabar amb 210 punts, un més que Verona, que ha estat tercer per darrere del britànic Nathan Watson. Holcombe ha estat cinquè i li ha servit per proclamar-se campió, amb 222 punts. El d'Enduro 1 és el segon títol parcial que s'endú Garcia després del d'Enduro 2 del 2021.

Després de la victòria en Enduro1 va declarar que "hi ha hagut moltes pujades i baixades aquesta temporada, però mai no ho hem deixat d'intentar. És increïble acabar amb un títol després d'un gran any".

En les curses de Portugal, el nargonès Jaume Betriu, que també ha tingut una temporada complicada amb les lesions, ha estat 14è i 16è en EnduroGP, fora dels punts, i quart i cinquè en Enduro3, classificació en la qual ha estat vuitè.

Dos podis per a Mireia Badia

Per la seva banda, la manresana Mireia Badia (Rieju) ha acabat el campionat amb dos podis, dues terceres posicions darrere de la intractable britànica Jane Daniels i la italiana Francesc Nocera. Badia, que per culpa de les lesions s'havia perdut dos dels tres caps de setmana disputats en el campionat, ha estat finalment sisena en la classificació general, després d'unes temporades en què era subcampiona.