ENDURO

El surienc Josep García es proclama campió estatal

El pilot de KTM venç en les dues jornades de la darrera prova del certamen a La Torre d'Oristà i s'imposa en la general i a la categoria E-1

Josep Garcia celebra el títol envoltat del seu equip

Josep Garcia celebra el títol envoltat del seu equip / ROGER ROVIRA MEDIA

Redacció

El pilot surienc Josep García es va proclamar diumenge campió d'Espanya d'enduro en la cloenda del certamen, a La Torre d'Oristà. Només una setmana després de guanyar el Mundial de la categoria E1 -i de ser segon en la general d'EnduroGP-, el bagenc es va imposar en les dues jornades de la cita del Lluçanès i va obtenir la corona de la general absoluta i de la categoria E1, amb la nova KTM 250 EXC-F.

3. Pau Tomàs (Rieju).........................158

García ho tenia tot de cara després de guanyar set de les vuit mànegues del campionat estatal, però encara quedava un darrer pas. El surienc no va permetre cap sorpresa i, amb la victòria del dissabte per un marge d'1 minut i 21 segons sobre Zach Pichon, va lligar definitivament el títol estatal. La cirereta al pastís la va posar el surienc diumenge -jornada en que la puntuació era doble- obtenint de nou un triomf clar, imposant-se per 1.14.7 a Marc Sans.

"Vem arribar a La Torre d'Oristà després de dues setmanes molt bones a Portugal, essent campions del món. Per tant, tenia moltes ganes de disputar la darrera cursa de l'estatal, estava molt motivat, encara que també bastant cansat després de tantes emocions i hores en moto les últimes setmanes", va explicar García, que del 6 a l'11 de novembre participarà en els ISDE a l'Argentina com a integrant de la selecció espanyola. En les dues últimes edicions d'aquesta competició, el corredor català va ser el pilot més ràpid.

El pilot surienc, en plena acció al terme de La Torre d'Oristà

El pilot surienc, en plena acció al terme de La Torre d'Oristà / ROGER ROVIRA MEDIA

Sobre la cursa, García va comentar que "hi havia unes especials molt maques i ràpides, també tècniques, encara que amb molta pols". El surienc va afegir que "el dissabte em vaig sentir molt bé sobre la moto i vaig poder fer una bona cursa, el diumenge tocava rematar la feina i fer el mateix. I així ho vaig fer".