Bàsquet/Copa Catalunya femenina

El Petropintó Asfe fa un salt anímic amb un triomf necessari (64-54)

Les sanfruitosenques s'enganxen al grup d'equips que van a davant després de setmanes amb dèficit d'elements per competir

Redacció. Manresa

El Petropintó ASFE ha aconseguit una victòria necessària davant d'un rival, el CB Ripollet, que li treia dos triomfs en la classificació i al qual, per tant, s'enganxa després d'aquesta jornada. El 64-54 final és un premi per a un equip que, per culpa de les múltiples baixes feia ben bé un mes que no podia competir en condicions i que, a mesura que recuperi elements, ha de fer un pas endavant. De moment, aquest triomf li serveix amb a empenta anímica.

Així, la primera part ha estat igualada, amb un Petropintó que ha mostrat una bona actitud per superar un adversari que tenia jugadores grans a la zona i, a més, ho ha fet sense un excessiu encert des del perímetre. Tot i això, i malgrat perdre una renda de set punts, se n'ha anat al primer descans manant.

El següent quart ha estat una còpia, ja que les bagenques han tornat a marxar de set (26-19), amb tres cistelles gairebé seguides d'Alba Muns, però les vallesanes han tornat a escurçar l'avantatge al final.

Ha estat al tercer quart quan s'ha escenificat l'escapada gràcies a una gran defensa que ha deixat el Ripollet en vuit punts i sense anotar durant tot el tram final. El parcial de 9-0, de la mà d'Elia Hinojosa i d'Aina Albàs en la puntuació, ha permès arribar al tram final amb un avantatge clar.

De tota manera, el resultat s'ha tornat a escurçar fins al 55-54 i això hauria pogut fer entrar nervis a les locals. Ha estat un triple d'Ariadna Fontanet que ho ha desencallat tot. La defensa ha fet la resta i els tirs lliures d'Anna Bargalló i d'Aina Muns han deixat el triomf a casa.

PETROPINTÓ ASFE: Muns 20, Hinojosa 16, Bargalló 5, Fontanet 3, Vila 6 -cinc inicial- Subirana 1, Garrido, Albàs 2, Bravo, López 11

QUALITAT DENTAL-CMM CB RIPOLLET: Trawally 6, Lara 7, Sauleda 10, Lara 11, Solano 6 -cinc inicial- Querol 4, Andrés 8, García i Mancheño 2

ÀRBITRES: Carmona i García

PARCIALS: 15-13, 30-28 (descans), 47-36, 64-54