El Covisa Manresa guanya 5 a 2 l'Hospitalet Bellsport i aprofita la derrota de La Nucia per acostar-se a un punt del líder

Els manresans es mantenen invictes amb onze jornades transcorregudes

Enllesteixen el triomf en un primera part en què imposen la seva defensa i l'encert en els dos minuts finals

Els jugadors del Covisa Manresa celebren el primer gol del partit

Els jugadors del Covisa Manresa celebren el primer gol del partit / Jordi Biel

Jordi Badia Perea

El Covisa Manresa es manté una jornada més invicte, i ja en van onze. Aquest vespre ha guanyat al Pavelló Municipal del Pujolet l’Hospitalet Bellsport per 5 a 2, en un partit en què els manresans han mostrat les virtuts que l’han situat al segon lloc de la classificació, solidesa defensiva i encert de cara a porteria, per aquest ordre. La victòria l’acosta a un punt de La Nucia que aquesta tarda ha perdut a casa contra el Picassent, cinquè classificat, per 2 a 3. A més, la derrota dels alacantins també deixa el Covisa Manresa com a únic equip invicte del Grup 3.

L’entrenador del Covisa Manresa, Paco Cachinero, havia explicat aquesta setmana al Regió 7 que les estadístiques immillorables que el seu equip ofereix en el terç de temporada transcorregut són, abans que res, fruit del seu model de joc, basat en la intensitat defensiva i la creativitat en atac. El partit contra l’Hospitalet ha estat un compendi d’aquestes virtuts.

Els manresans han encarrilat la victòria a la primera part, que ha acabat amb un clar 4 a 0, amb gols de Terri, Aaron Lozano i dos d’Aaron. Però, no era un resultat que expliqués ben bé què havia passat perquè, a tres minuts per al final, el partit tot just estava 1 a 0. Ha estat en els darrers dos minuts i mig quan els manresans han començat a enllestir la victòria.

Si l’Hospitalet Bellsport no havia obert el marcador abans no era pas per manca d’ocasions o pel desencert dels seus davanters, sinó per la bona defensa dels manresans i les intervencions i les aturades del porter Cella.

La segona part ha estat més desordenada, amb els jugadors de l’Hospitalet buscant d’escurçar distàncies i ficar-se en el partit. El seu tècnic, l’ex del Manresa Antonio Mesa, a deu minuts del final, ja ha optat per treure el porter jugador i provar amb la superioritat en atac obtenir un gol que l’agressivitat i la intensitat defensiva dels manresans li impedien.

L’han aconseguit a 6:32 del final, amb un xut des del centre de Marc que Cella, tapat, no ha pogut desviar. Mesa ha mantingut els cinc jugadors de camp perquè li estava sortint bé. Tot i que els manresans tapaven bé els passadissos i no concedien xuts clars, no torbaven els tres pals en les dues o tres ocasions en què aconseguien interceptar la pilota. A 2:34, Enric ha fet el 4 a 2, i un cert temor s’ha instal·lat a les grades del Pujolet.

A 1:33, l’Hospitalet s’ha quedat amb tres jugadors de camp per l’expulsió d’Enric. Han seguit arriscant, fins que Terri, a 37 segons del final ha tancat el marcador i la victòria.

El pròxim rival del Covisa Manresa serà el Picassent, precisament l’equip que avui ha estat capaç de vèncer a la pista de La Nucia, el líder que fins avui havia guanyat els 10 partits que havia disputat.