Aragonès no confirma si la F1 es quedarà a Catalunya més enllà del 2026: "Confiem a continuar uns quants anys més"

El president de la Generalitat assegura que la relació amb la Fórmula 1 és "bona"

El circuit de Barcelona-Catalunya a Montmeló

El circuit de Barcelona-Catalunya a Montmeló / M.Rovira

EP

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, no ha confirmat si la Fórmula 1 es quedarà a Catalunya més enllà de 2026, encara que ha explicat que estan treballant perquè tingui continuïtat i que la relació és "bona", per la qual cosa ha demanat fixar-se en els actius i el potencial que tenen i no mirar o fixar-se en el que fan en altres llocs, com Madrid.

Així s'ha pronunciat Aragonès en una entrevista en Catalunya Ràdio recollida per Europa Press sobre les declaracions de la presidenta de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, en les quals assegurava que Madrid tindrà un premi de Fórmula 1 "malgrat el desinterès del Govern". En concret, Ayuso ha presentat aquest dimarts al costat de l'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, el projecte del nou circuit perquè hi hagi gran premi de Fórmula 1 a Madrid.

"A vegades som una mica provincians", ha lamentat el president de la Generalitat, que també veu probable que Catalunya entri en fase d'emergència per la sequera la setmana que ve, en funció de l'evolució del consum i de possibles pluges, malgrat que no es preveuen a curt termini.

Roger Torrent: "Estem molt tranquils"

 El conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, assegura que el Govern està "molt tranquil" amb el futur del gran premi de Fórmula 1 al Circuit de Catalunya, davant les aspiracions de la Comunitat de Madrid d'acollir una prova del campionat. "La dinàmica de treball del circuit continuarà com ha sigut en aquests 33 anys", ha destacat Torrent. El conseller ha afegit que no li preocupa el que passa a l'entorn perquè el Circuit de Catalunya, que se celebra a Montmeló, té contracte fins al 2026 amb el propietari de les curses, Liberty Media. "Estem molt contents de la relació amb F1 i ens consta que F1 està molt contenta de la organització del gran premi. Estem convençuts que la relació serà per molts més anys", ha reiterat.

Fonts del Departament d'Empresa i Treball han reiterat que la relació amb F1 és "excel·lent" i han afegit que s'està treballant per "estendre el contracte a llarg termini". En tot cas han recordat que la relació actual encara estipula tres anys de contracte, per la qual cosa queda "molt marge per endavant".

D'altra banda, i pel que fa a la pròxima cita del campionat mundial automobilístic de velocitat al Circuit de Barcelona Catalunya, el departament ha insistit que els responsables del complex esportiu estan focalitzats en organitzar un Gran Premi "extraordinari" amb la "implicació" de la ciutat de Barcelona i amb "noves experiències que no s'havien vist mai fins ara", detalls que explicaran aviat.