Els atletes del CA Manresa homenatgen David Pérez Bruque amb un darrer 400 tanques

El funeral pel velocista manresà mort als 18 anys es farà aquest dimecres a les 12 del migdia

WhatsApp Image 2024 02 06 at 16.46.11

WhatsApp Image 2024 02 06 at 16.46.11 / Club Atlètic Manresa

Jordi Badia Perea

Jordi Badia Perea

"Va ser un acte tan emotiu com improvisat", explica el president del Club Atlètic Manresa, Jordi Roy. Al matí, havien conegut la mort del seu company David Pérez Bruque, víctima d'un càncer que li havien diagnosticat encara no feia un any. Al vespre, es van aplegar a les pistes del Congost. No s'hi van entrenar. Només van fer una darrera volta als 400 metres tanques. Un darrer 400 tanques per a en David Pérez Bruque. I en cada tanca, un globus al cel. Tenia 18 anys, tan sols.

Era "el millor atleta de la història del club en el 400 metres llisos i en els 500 metres llisos en pista coberta", explica el CA Manresa. Al Campionat d'Europa sub-18 de Jerusalem disputat el juliol del 2022 va quedar quart classificat als 400 metres tanques, amb una excel·lent marca de 51''78. S'havia convertit en una de les promeses de l'atletisme català i espanyol.

"En David ha estat un dels millors velocistes i tanquistes que ha tingut l'entitat en tota la seva història", afirma el CA Manresa. Havia nascut a Manresa l'1 de març del 2005. "Ha deixat empremta dins de l'entitat i quedarà en la memòria de tots els que l'hem conegut les seves gestes esportives que el van portar a pujar a l'esglaó més alt en podis estatals i catalans".

Dilluns al vespre, unes 300 persones entre atletes del Club Atlètic i de l'Escola Manresana d'Atletisme i pares van guardar un minut de silenci en memòria de David Pérez Bruque, que es va seguir "amb un respecte esfereïdor", recorda Jordi Roy. Es va iniciar amb un tret de pistola, com el que activava David Pérez Bruque a donar una volta sencera al tartan en 48''26, i es va tancar amb un tret final que va ressonar en el dolor de l'estadi. Llavors, els seus companys van fer una darrera volta en què van anar deixant anar el globus que hi havia lligat en cadascuna de les tanques dels 400 metres.

El funeral per a en David Pérez Bruque es farà aquest dimecres a les 12 del migdia, al tanatori de Memora que hi ha, justament, al costat del Congost.