Els joves morts en l'accident a Súria eren de Colòmbia, Sant Joan de Vilatorrada i Alacant

Les tres persones que han perdut la vida són Daniel Álvarez, Òscar Molina i Victoriano Pineda. Els dos primers estudiants postgrau de la UPC i el tercer, doctorant a la UB

Treballadors i Mossos a la mina de Súria on han mort tres treballadors

Treballadors i Mossos a la mina de Súria on han mort tres treballadors / ACN

Enric Badia

Enric Badia

Les tres persones que han mort en l'accident a la mina de Súria d'aquest matí de dijous són Daniel Álvarez, de Colòmbia i estudiant de postgrau a l'Escola Politècnica Superior de Manresa (UPC), que estava a la mina fent pràctiques d'empresa, Òscar Molina, veí de Sant Joan de Vilatorrada i estudiant de postgrau a la UPC, i Victoriano Pineda, alacantí, i estava fent el seu doctorat a la Universitat de Barcelona. Tenien entre 27, 28 i 31 anys. L'accident, una caiguda d'un llis (roca) del sostre d'una galeria, de grans dimensions, ha tingut lloc aquest matí, cap a les 9h.

Els cossos, després d'hores de treball, van arribar a la superfícies cap a les 5. I un parell d'hores després, sortia la comitiva amb les furgonetes funeràries. Ara caldrà fer l'autòpsia dels cadàvers i fixar l'hora dels funerals. Aquest dijous, encara no es disposava d'aquesta informació.

El Grup d’Actuacions Especials (GRAE) dels Bombers i la brigada de salvament de la mina han rescatat entorn les cinc de la tarda els cossos dels tres treballadors. Iberpotash ha confirmat que la tragèdia s'ha produït durant una inspecció rutinària, justament per comprovar la seguretat a les galeries.