Un grup de cigonyes acudeix al rescat d'una altra que havia quedat atrapada a Santpedor i evita l'actuació dels serveis d'emergències

L'incident coincideix amb l'arribada d'un estol d'entre 500 i 600 d'animals d'aquesta espècie al municipi bagenc

Marc Illa, ornitòleg, no veu clara l'opció de l'ajuda entre aus: «A vegades, tendim a projectar els comportaments humans en els animals»

Andrea Izquierdo

Andrea Izquierdo

Una cigonya que s'havia quedat enganxada en una antena de televisió de la carretera de Navarcles de Santpedor va protagonitzar aquest dimarts un rescat inesperat. Els Bombers van rebre un avís a les 20.17 h que els alertava que l'animal havia quedat atrapat a l'estructura i no podia moure's del lloc. Això va fer desplegar també els Agents Rurals, que van desplaçar-se al lloc per alliberar-lo.

Finalment, no va arribar a ser necessària la seva actuació, ni tampoc la dels Bombers, que no van arribar a desplegar cap unitat, segons ells mateixos han explicat. Un grup de cigonyes van acudir al rescat de la seva companya, i, fent-li una estrebada, van aconseguir alliberar-la, segons han detallat els Bombers. Tot i així, l’ornitòleg santpedorenc Marc Illa es mostra escèptic amb la possibilitat que aquest «rescat» entre cigonyes sigui amistós. «És probable que, en aquest cas, la cigonya que 'rescatava' l’altra en realitat l’estigués apartant per posar-se a l’antena», explica l'expert, tot i que no va ser present en el moment dels fets. 

Tot apunta que l'animal 'rescatat' podria ser una de les cigonyes de l'estol que va fer parada aquest dimarts al municipi, tal com va poder comprovar aquest diari. Entre 500 i 600 exemplars d'aquesta espècie van fer parada en una zona agrícola, situada al darrere del camp de futbol. La visita va quedar enregistrada en un vídeo, on es veu com el grup d'aus reposa mentre un tractor intenta fer-se pas entre els exemplars per llaurar la terra.

Un estol d'un centenar de cigonyes fa parada a Santpedor

I.T

A l'agost, la majoria d'espècies ja han criat i algunes comencen la migració, és el cas de les cigonyes que volen cap al sud en direcció a Àfrica.