Detenen tres persones, una d'elles a Martorell, per robar cable a les vies d'Adif

La sostracció d’aquest material comporta retards en els trens de Rodalies que circulen per les línies afectades

Cable sostret de les vies del tren en un dels robatoris

Cable sostret de les vies del tren en un dels robatoris / MOSSOS

Laura Serrat

Laura Serrat

Els Mossos d'Esquadra han detingut aquesta setmana tres persones, una d'elles a Martorell, acusades de robar cable a les vies del tren de l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif). De fet, la sostracció de cable ha comportat al llarg d'aquesta setmana retards en els trens que circulen per les vies afectades. Una de les afectacions més recents ha estat aquest migdia, quan els passatgers d'un tren procedent de Barcelona que havia d'arribar a primera hora de la tarda a Manresa s'han quedat tirats més d'una hora a l'estació de Castellbell i el Vilar, després de comunicar-los per megafonia que havien de baixar i que ja els recolliria un altre tren.

La detenció a Martorell es va produir aquest dimecres, quan els Mossos van rebre un avís del servei de seguretat de Renfe que els informava que tenien retingudes dues persones que acabaven de cometre un robatori de cablejat elèctric. Una vegada la policia va arribar a l'estació, un dels lladres ja havia fugit i només van poder detenir l'altre, que duia 300 metres de cablejat al seu vehicle, així com diverses eines útils per a retirar aquest material de la via.

Uns dies abans, el diumenge 5 de novembre, els Mossos també van detenir dues persones a Terrassa mentre estaven cometent un robatori de cablejat a les vies del tren. Casualment, els Mossos patrullaven a la vora i van veure un vehicle estacionat ple de cables de coure. Uns metres més enllà, a les vies, es van trobar els dos lladres que duien a les mans trossos de cable i restes de ferralla. Per aquests fets, els van detenir per un delicte de furt.

Una setmana de retards a les línies de Rodalies

Des de principis de setmana, les línies de Rodalies han registrat diversos retards, alguns d'ells relacionats amb els robatoris de cable. Per exemple, aquest dimecres Adif informava en un comunicat que els trens de la línia R4 del nucli de Barcelona circulaven amb retards d'uns 15 minuts de mitjana a causa de la incidència provocada pel robatori de cable a Martorell.

El dia anterior, un altre robatori de coure va provocar una avaria del sistema de senyalització de Castellbisbal, al Vallès Occidental, i es van registrar retards en els trens de la línia R4. Per a minimitzar l'afectació entre l'Hospitalet i Martorell circulaven dos trens per hora i sentit.

En la mateixa línia, el dilluns 6 de novembre, Adif informava sobre una avaria del sistema de senyalització a l'Hospitalet de Llobregat que causava retards de 30 minuts de mitjana a les línies R1, R3 i R4 sentit Barcelona.

Subscriu-te per seguir llegint