Demanen 17 anys de presó per a l’autor del crim del bar Nelly a Manresa

El propietari del local va morir el setembre del 2021 després que un home li clavés ganivetades

Imatge del moment dels fets a la plaça Lladó de Manresa

Imatge del moment dels fets a la plaça Lladó de Manresa / ARXIU PARTICULAR

Laura Serrat

Laura Serrat

L’Audiència Provincial de Barcelona jutjarà el pròxim dilluns l’home acusat de matar a ganivetades el propietari del bar Nelly a Manresa, situat a la plaça Lladó de Manresa, el 26 de setembre del 2021. Per aquests fets, la fiscalia demana una pena de 17 anys de presó i cinc de llibertat vigilada, a banda d’una indemnització a la vídua amb 150.000 euros i a les filles del difunt amb 55.000 euros. 

Els fets van tenir lloc el 26 de setembre de l’any 2021, quan es va iniciar una discussió a l’interior del bar Nelly de Manresa, propietat de la víctima. Segons els testimonis que es trobaven a la zona en aquell moment, el propietari va sortint corrents del local, amb l’agressor al darrere, que finalment va agredir la víctima amb un ganivet, a l’alçada del pas de vianants entre la plaça Lladó i el carrer Verge de l’Alba. La víctima va ser traslladada amb vida fins a l’hospital de Sant Joan de Déu de Manresa amb un cotxe particular. Va ser al mateix hospital on va morir poc després.

El mateix diumenge, els Mossos d’Esquadra van iniciar la investigació de l’homicidi i la matinada de dilluns es va detenir un home per la seva relació amb els fets. Tot i això, aquest primer detingut va quedar en llibertat després que els agents comprovessin que no es tractava de l’autor material dels fets. Les indagacions policials posteriors són les que van portar els investigadors a la detenció d’un home de 31 anys d’edat i nacionalitat colombiana, com a presumpte autor dels fets, que va quedar en presó provisional fins a la celebració del judici.

Segons l’escrit de fiscalia, el processat li va clavar dues punyalades, una a l’espatlla, que no va ser letal, i una altra que li va causar una greu ferida al cor. Malgrat que la víctima va ser traslladada amb urgència a l’hospital, no li van poder salvar la vida. L’escrit de fiscalia també subratlla que, en el moment del crim, la víctima no es va poder defensar perquè es trobava sota els efectes de l’alcohol, de forma que no va oferir cap tipus de resistència a l’atac. 

Per aquests fets, la fiscalia demana una pena de 17 anys de presó, més cinc de llibertat vigilada, amb l’afegit d’una indemnització per a la vídua i les filles de la víctima, que ascendeix als 205.000 euros. També sol·licita deu anys sense poder acostar-se ni contactar amb la família de la víctima, després de sortir de la presó.