L'acusat d'assassinar el propietari del bar Nelly de Manresa el 26 de setembre del 2021 ha acceptat la condemna de 15 anys de presó després que les parts hagin arribat aquest dilluns a un acord de conformitat a l'Audiència de Barcelona. Aquest matí havia de començar el judici amb jurat.

El jutge el considera culpable d'assassinat amb traïdoria amb l'atenuant de reparació del dany després que l'acusat i acusació particular pactessin 10.000 euros d'indemnització. També ha ordenat la inhabilitació absoluta durant aquest temps, llibertat vigilada cinc anys més i la prohibició d'acostar-se o comunicar-se amb la família de la víctima durant 25 anys. Fiscalia demanava una pena de 17 anys de presó i acusació particular, 25.

Segons l'escrit d'acusació conjunt, s'ha acordat en termes de responsabilitat civil el pagament per part de l'acusat de 10.000 euros i el previ ingrés d'una suma de 2.000 euros, un fet que li ha permès acollir-se a l'atenuant de reparació de dany. Per contra, el jutge ha declinat aplicar a l'acusat l'atenuant d'haver comès l'assassinat sota els efectes de l'alcohol.

Els fets van tenir lloc el 26 de setembre de l’any 2021, fora del local situat a la plaça Lladó de Manresa. Segons els testimonis que es trobaven a la zona en aquell moment, el propietari va sortint corrents del local, amb l’agressor al darrere, que finalment el va ferir amb un ganivet, a l’alçada del pas de vianants entre la plaça Lladó i el carrer Verge de l’Alba. La víctima va ser traslladada amb vida fins a l’hospital de Sant Joan de Déu de Manresa amb un cotxe particular. Va ser al mateix hospital on va morir poc després.

Aquell mateix dia, els Mossos d'Esquadra van detenir un home, de 21 anys, per la seva possible relació amb els fets, però el van deixar en llibertat després de comprovar que no era l'autor material dels fets. Uns dies després van detenir l'actual acusat, que està en presó provisional des d'aleshores.