Incendi a València: quatre morts confirmats i entre 9 i 15 desapareguts en el pitjor incendi de la història de la ciutat

El foc s'ha produït al cinquè pis d'un bloc de 14 pisos situat al carrer Maestro Rodrigo

Els serveis d'emergència han instal·lat un hospital de campanya al costat de l'edifici afectat

L'incendi d'un bloc de pisos a València, en vídeo

EFE

Redacció / EFE

Almenys quatre persones han mort en l'incendi d'un edifici al barri de Campamar de València, segons han confirmat aquest divendres l'alcaldessa de la ciutat, María José Català, i el president de la Generalitat valenciana, Carlos Mazón. A més, hi ha entre nou i quinze persones no localitzades. Pel que fa als ferits, s'han atès una quinzena de persones, de les quals set bombers, però cap d'ells corre perill. Sis bombers continuen hospitalitzats. Les flames van començar la tarda de dijous i ràpidament es van propagar per tot l'edifici. Aquest matí, un equip tècnic de bombers sobrevola l'edifici per garantir la seguretat a l'hora d'accedir al seu interior, cosa que no s'havia pogut fer fins ara. El País Valencià ha decretat tres dies de dol.

S'han establert tres punts d'atenció tant per als veïns afectats com per als familiars de les persones no localitzades, així com un telèfon d'atenció. A més, s'ha habilitat un equip de psicòlegs.

De moment es desconeix l'origen de l'incendi tot i que els bombers apunten que va començar en la cinquena planta i es va propagar ràpidament a les plantes superiors; en tot just mitja hora pràcticament tot l'edifici estava en flames o sumit en una densa fumera.

Els estris emmagatzemats als balcons dels habitatges han servit de catalitzador per a la propagació de l'incendi, ja que el vent ha desplaçat les cendres resultants de la combustió a altres habitatges que també s'han vist afectats.

Un incendi afecta un bloc de pisos de València

Un incendi afecta un bloc de pisos de València / DAVID LAGUÍA

Instal·len un hospital de campanya

El Centre d'Informació i Coordinació d'Urgències (CICU) ha informat de la instal·lació d'un hospital de campanya al costat del doble edifici afectat per l'incendi. També s'han mobilitzat un vehicle de múltiples víctimes, una unitat de suport i coordinació, 3 SAMU, 2 unitats de Suport Vital Bàsic i una ambulància convencional, segons fonts del CICU.