Dia de les Esquadres

La comissària dels Mossos a la Catalunya central: "La regió és la segona més segura de Catalunya"

Alícia Moriana destaca el creixement dels efectius en el conjunt de les comarques centrals

La commemoració ha reconegut la feina de 198 membres del cos en un acte al Món Sant Benet

Celebració del Dia de les Esquadres a Sant Fruitós de Bages

Vídeo: ACN / Foto: Laura Serrat

Laura Serrat/Redacció

"La regió central és segura, tenim el segon índex de criminalitat més baix de tot Catalunya". Ho ha dit la comissaria dels Mossos d'Esquadra de la Catalunya central, Alícia Moriana, en el Dia de les Esquadres, que s'ha celebrat aquest dimecres al matí al Món Sant Benet. Moriana també ha destacat que la regió viu un un bon moment pel creixement del nombre d'efectius en el conjunt de les comarques centrals. La commemoració ha permès reconèixer la trajectòria de 198 membres del cos amb l'entrega de felicitacions, medalles i plaques.

La comissària ha obert l'acte amb un discurs per ressaltar els valors d'una policia "que ha d'estar al costat dels ciutadans". Moriana ha recordat que "la gent del carrer ens dedica la seva mirada atenta esperant que hi siguem, que els escoltem, que els oferim la nostra millor versió, conscients que no som infal·libles, que no podem resoldre tots els problemes de la societat, però sí que podem contribuir a fer un món millor". També ha encoratjat els professionals "a no defallir, practicar l'ètica al treball i a esforçar-se cada dia per construir un cos dels Mossos que inspiri les noves generacions".

La Regió Policial Central és la segona més segura de Catalunya

ACN

Per la seva part, la delegada del Govern a la regió, Montserrat Barniol, ha volgut fer un agraïment "a la feina duríssima" dels Mossos d'Esquadra "en un context cada vegada més complex". En aquest sentit, ha remarcat que el cos "és un exemple de servei públic inqüestionable, una policia admirada arreu del món". Barniol també ha afegit que la feina dels Mossos "contribueix a crear una Catalunya més cohesionada i menys desigual, garantint la seguretat de tots".

Finalment, el director general de la Policia, Pere Ferrer, ha tancat l'acte destacant alguns dels objectius aconseguits des de l'inici de la legislatura. Per exemple, ha posat en relleu l'increment d'efectius a la regió central en els últims anys, un 6,35% més del 2019 fins al 2023, l'ampliació de la comissaria de proximitat de Moià o la pròxima oberta de la comissaria de proximitat de Manresa, entre altres. Ha acabat la seva intervenció ressaltant que els mossos "sempre serveixen als altres des de l'heroica discreció i l'eficiència de la bona feina i aquest tarannà, aquest ADN mossos, és el que la ciutadania aprecia i reconeix de tot cor". 

Prop de dues-centes persones reben una felicitació

En el decurs de l'acte s'han lliurat 198 felicitacions, 184 internes i 14 d'externes. Entre les externes, quatre són a ciutadans, set a membres d'altres cossos policials i tres al servei d'administració de la Regió Policial Central.

També s'ha fet un reconeixement especial als membres de la 12a promoció dels Mossos d'Esquadra de la Regió Policial Central que fa vint-i-cinc anys que van entrar a formar part del cos. S'ha fet un agraïment a la seva dedicació, implicació i professionalitat en el transcurs de tots aquests anys.

Cal destacar les vuit medalles de bronze amb distintiu blau i dues amb distintiu vermell que s'han entregat a mossos de la Regió Policial Central. Algunes d'elles es van lliurar el passat divendres, 19 d'abril, a l'acte central de les Esquadres a Barcelona. Aquestes medalles reconeixen el mèrit policial, la trajectòria professional i l'especial dedicació dels agents.

Destaca una actuació on un caporal fora de servei va aturar un vehicle que circulava en sentit contrari per l'autovia A-2. Un cop va aturar el vehicle, li va fer indicacions amb la llanterna del seu mòbil per així apartar-lo de la via i assegurar la zona fins a l'arribada d'una dotació policial.

Finalment, també s'ha fet entrega de tres plaques commemoratives a Protecció Civil de Vic, recollida per la regidora de Protecció Civil Elisenda Carrera, al cap de Bombers de Vic i al cap del grup de Protecció Civil de Torelló.