Junts reclama un microbús per al Barri Antic de Manresa

Considera que cal donar resposta a una reivindicació històrica de fa més de 15 anys per part dels comerciants i veïns

Ramon Bacardit, cap del grup municipal de Junts

Ramon Bacardit, cap del grup municipal de Junts / Arxiu/Mireia Arso

Redacció

El grup municipal de Junts per Manresa ha presentat una moció al ple municipal d’aquest dijous que insta al govern a elaborar i presentar en el termini de 4 mesos, un informe d’implantació d’un servei de microbús elèctric adaptat que doni servei al Barri Antic

L’objectiu d’aquesta moció, explica el grup municipal, és donar resposta a una reivindicació històrica de fa més de 15 anys per part dels comerciants i veïns del barri. “El Barri Antic és extens i a dia d’avui no el travessa cap línia de transport públic”, indica Ramon Bacardit, cap del grup municipal. “Aquesta mancança provoca que serveis com l'ambulatori del Barri Antic o l’Hospital de Sant Andreu estiguin sense cobertura de transport públic, així com la major part dels serveis municipals d’atenció als ciutadans, que es duen a terme a les diverses oficines que hi ha a la plaça Major”, detalla.

D’aquesta manera, “la implementació d’un servei de microbús al Barri Antic permetrà als veïns poder-se desplaçar amb transport públic fins a les seves llars, però també a altres veïns, turistes i visitants els oferirà l’oportunitat d’accedir-hi fàcil i còmodament des d’altres barris”, assegura. 

“Per això, com vam indicar al programa, proposem que es realitzi una prova pilot d’aquest servei en el transcurs del pròxim any 2024”, assenyala Bacardit.

Passera, controls i carregadors

Al plenari Junts també preguntarà sobre les obres de la passera de Bufalvent i la connexió d’aquesta amb el carrer Alvar Aalto, i sobre el número de controls de trànsit que la Policia Local ha realitzat tan enguany com en l’històric dels darrers 10 anys.

Finalment, en el ple municipal d’aquest dijous el grup municipal de Junts també preguntarà a l’Ajuntament perquè no es tenia constància que els dos únics carregadors públics de càrrega ràpida estan fora de servei, quin és el motiu i qui és el responsable del seu manteniment.