El nou canvi a l'hora de cobrar el dècim de Nadal aquest 2023: descobreix-lo

SELAE ens informa d'aquest canvi

A més, descobreix com i quan pots cobrar el teu premi

Cobrar un premi de la Loteria Nadal serà més difícil aquest 2023

Cobrar un premi de la Loteria Nadal serà més difícil aquest 2023 / @ krakenimages.com

Aquest 2023 hi ha hagut algun canvi respecte a com es cobraran els dècims premiats. La veritat és que aquest canvi no ens serà gens beneficiós perquè qui hagi de cobrar un premi tindrà més entrebancs. Això succeirà amb els premis grans, els quals tinguin un import igual o superior als 2.000 euros.

Els premis grans no es poden cobrar a les administracions de loteria, ho han de fer al banc. Tot i que, no es pot cobrar en qualsevol entitat, només a les autoritzades per la Societat Estatal de Loteries i Apostes de l'Estat (SELAE). En aquest punt és on trobarem l'entrebanc.

El problema per cobrar el dècim guanyador

Si t'ha tocat un premi a partir de 2.000 euros en amunt, ara, tindràs un problema per cobrar-lo. Abans, el podies anar a cobrar a diversos bancs autoritzats. Aquest any, la normativa ha canviat i els bancs on pots cobrar el premi s'han vist reduïts. Fent-se més difícil el seu cobrament.

Cobra els diners del teu premi

Cobra els diners del teu premi / freepik

L'any passat podies cobrar el teu dècim a una d'aquestes 9 entitats: Abanca Corporació Bancària, Banc Sabadell, CaixaBank-Bankia, Kutxabank, Ibercaja Banc, BBVA, Unicaja Banc, Sur BBK i Cajamar. Ara s'ha reduït a només 2 entitats bancàries: BBVA i CaixaBank.

Tot i aquest dràstic canvi, SELAE ha assenyalat que les dues entitats tenen un munt d'oficines arreu del territori. Així doncs, cobrar els premis serà una tasca senzilla i no comportarà grans canvis. 

Cobra el dècim amb aquestes condicions

  • Has de portar el número guanyador a CaixaBank o BBVA
  • No fa falta que tinguis un compte bancari en aquella entitat
  • No ens cobraran cap comissió
  • A partir del mateix 22 de desembre a les 18 hores, podràs anar a cobrar el teu dècim
  • En el cas que el teu premi sigui inferior a 2.000 euros, t'hauràs d'apropar a una administració de Loteries i Apostes de l'Estat