“M’encanta ser a Manresa. Els meus avis eren d'allà, hi tenien una casa i hi passava els estius. Forma part de qui soc i sempre que puc hi torno. És un lloc que em lliga”. D'aquesta manera ha explicat la cantant Rosalía en una entrevista a Rac1 la seva vinculació amb la capital del Bages, ciutat on s'ha comprat el mas modernista la Morera juntament amb el també cantant Rauw Alejandro. Regió7 va ser qui va avançar l'interès de la parella en la finca a principi de febrer.

En plena gira d'entrevistes per presentar el seu darrer disc, 'Motomami', que va veure la llum divendres passat, Rosalía està desvetllant parts de la seva vida privada que fins ara poca gent coneixia. Una d'aquestes és el seu lligam amb Manresa. Preguntada per Rac1 sobre si troba a faltar casa seva després de tant de temps vivint fora (actualment passa bona part del temps als Estats Units), la cantant ha sorprès responent: "A mi m’encanta ser a Barcelona i a Sant Esteve. M’encanta ser a Manresa", equiparant així la capital del Bages a la seva Sant Esteve Sesrovires natal i a la ciutat comtal.

L'autora de cançons com 'Hentai' o 'Saoko' va passar els estius a Manresa. Ara, hi tindrà una residència. La casa la Morera és una de les joies del patrimoni modernista de la ciutat. Fa un any es va saber que la finca s’havia posat a la venda per 2.190.000 euros, com constava en un conegut portal immobiliari, on actualment ja no surt.

L’arquitecte de la Morera va ser el manresà Ignasi Oms i Ponsa, el mateix de ca la Buresa, de la torre Lluvià i de la Florinda, per posar només tres exemples de l’extensa obra que va deixar a la capital del Bages. Tal com indica el pla especial de protecció del patrimoni manresà, es tracta d’un Bé Cultural d’Interès Local (BCIL) que té una protecció integral. Forma part de la ruta Natura i modernisme de l’Anella Verda i està situada a uns tres quilòmetres de la zona urbana de Manresa.

La invitació de l'alcalde

L'alcalde de la ciutat, Marc Aloy, ja ha enviat una invitació virtual a Rosalía perquè visiti l'Ajuntament. "I a nosaltres ens encanta que estiguis a Manresa; t’esperem amb els braços oberts i el llibre d’Honor preparat", ha piulat a Twitter el batlle.