Com han viscut els francesos residents a Manresa la final del Mundial?

La majoria d'estudiants francesos de les universitats manresans s'han concentrat al bar La Soca

Els francesos es reuniexen al bar La Soca

Oscar Bayona

Redacció

França ha perdut la final del Mundial de Qatar contra Argentina als penals. A Manresa, la comunitat francesa, la majoria estudiants d'universitats com la FUB, s'han reunit per veure el partit. Una part d'ells, els que han decidit no anar a Barcelona, ho han fet al restaurant La Soca, a tocar de la universitat. "Ha estat una muntanya russa d'emocions", ha declarat Ana Audouy a Regió7 just després d'acabar el partit, quan encara estaven agafant aire després de la tanda de penals. L'estudiant francesa, que compleix el seu segon any a Manresa, també ha apuntat que, tot i haver guanyat quatre anys enrere, els feia il·lusió tornar a aixecar la copa del món. "Encara que la guanyéssim fa 4 anys teníem ganes de tornar-la a guanyar", ha dit. Tot i això ha assegurat que tot i que el final ha sigut trist, "ha estat un bon partit de futbol".

A la mitja part els aficionats francesos no ho veien gaire clar. "Estem jugant molt malament i és frustrant. Hem jugat molt bé durant tota la competició i avui sembla que ningú vulgui jugar", deien Petit Juliette i Lomon Yoann al descans. Era la primera vegada que es trobaven tots per veure el partit a un bar ja que abans ho havien fet des de la residència. Un cop acabat el partit es preguntaven com ho passarien els que han anat a veure la final a Barcelona després de la derrota.

Els francesos també han destacat el paper de Kylian Mbappé, autor dels tres gols de França en aquesta final i màxim golejador del campionat, ja que els ha fet vibrar durant el partit i destaquen la seva importància per la selecció francesa.