Fem Manresa exigeix a l’Ajuntament que asseguri la continuïtat de l’escola Muntanya del Drac

La formació considera que l’escola del Xup rep un tracte discriminatori respecte altres centres de la ciutat

L'escola Muntanya del Drac del barri del Xup de Manresa

L'escola Muntanya del Drac del barri del Xup de Manresa / AXIU/ABEL GALLARDO

Redacció

Fem Manresa considera que el govern municipal no té voluntat política per assegurar la continuïtat de l’escola Muntanya del Drac, al barri del Xup.

Aquesta setmana l’Associació de Familiars d’Alumnes (AFA), la comunitat educativa del centre i també l’associació de veïns del barri, han fet públic un comunicat en el qual expressen la seva preocupació pel futur del centre. D’entrada temem que es retallin places a I3 i que no es garanteixi el transport escolar entre Manresa i el Xup.

I3 de Muntanya del Drac es podria quedar amb 12 places quan a la resta d’escoles públiques de la ciutat és de 18. Això dificultarà que infants de Manresa es puguin matricular a l’escola del Xup i «no afavorirà la reducció de la segregació escolar que patei» la ciutat, «sinó al contrari», considera Fem Manresa.

El grup municipal insta l’Ajuntament a que asseguri 18 places d’I3, i al mateix temps que estudiï la millor manera de millorar el transport escolar, ja sigui posant més busos o un servei de monitoratge al servei que passa pel barri del Xup.

Segons Fem Manresa, el govern «tracta de forma desfavorable aquest centre escolar. Ni tan sols se n’amaga. Aquest tracte discriminatori va en contra dels plantejaments que s’han fet per la lluita contra la segregació escolar a la ciutat».