Càritas organitza classes d’informàtica per a persones en situació de vulnerabilitat

L’entitat manresana es proposa trencar la bretxa digital per donar més oportunitats de feina

Aquesta setmana ha començat el programa Connectem amb sis persones

Aquesta setmana ha començat el programa Connectem amb sis persones / ARXIU PARTICULAR

Redacció

Que la informàtica no sigui un impediment perquè persones en situació de vulnerabilitat trobin feina. Aquest és l’objectiu del programa Connectem que ha posat en marxa Càritas Manresa. Es tracta de trencar la bretxa digital que deixa moltes persones en situació d’exclusió social.

Els dos professors del projecte són el libi Farag Jamal, i l’argentí Martín Ovejero. Segons explica Càritas, tots dos són informàtics i van començar a treballar com a voluntaris a l’entitat revisant i reparant els ordinadors que van aportar diversos particulars i empreses per poder crear una aula d’informàtica.

Tant Jamal com Ovejero tenien una situació administrativa irregular que els impedia ser contractats laboralment. Ara s’ha resolt. Participen en un programa del departament de Treball de la Generalitat anomenat ACOL, que permet la seva regularització a través del contracte amb una entitat social. Formen part de les 27 persones que estan treballat en diverses entitats socials de Manresa i que ha coordinat Càritas.

Segons Càritas, el 32 % de les llars de Catalunya pateixen la bretxa digital. El 42,4 % es troben en situació d’exclusió severa. En canvi l’accés al món digital pot suposar optar a més oportunitats laborals, poder fer gestions i tràmits amb l’administració pública, una millor educació i, en definitiva, la connexió i comunicació amb el món.

El projecte Connectem que impulsa Càritas Manresa ha començat aquesta setmana amb sis persones.