El Col·legi d’Arquitectes invertirà més de 300.000 euros a millorar la Casa Lluvià

El ple de Manresa va aprovar per unanimitat la cessió de l’edifici durant 30 anys més

Claudina Relat, presidenta de la Demarcació de les Comarques Centrals del Col·legi d’Arquitectes

Claudina Relat, presidenta de la Demarcació de les Comarques Centrals del Col·legi d’Arquitectes / Francesc Galindo

Redacció

El ple de l’Ajuntament de Manresa va aprovar per unanimitat, renovar per a 30 anys el conveni de cessió de la Casa Lluvià a la Demarcació Comarques Centrals del COAC. Aquest emblemàtic edifici és la seu del Col·legi d’Arquitectes a Manresa, i rebrà, per part del COAC, una inversió de més de 300.000 euros per tal de millorar-ne l’accessibilitat i fer-lo més eficient energèticament.

El primer conveni de cessió es va signar el 1989, per 25 anys, a canvi de la rehabilitació de l’edifici, que es va convertir en un punt de visat i suport als arquitectes i centre de trobada i foment de la cultura arquitectònica a través de diverses activitats obertes a la ciutadania. El 2012 es va renovar per a 12 anys més amb unes millores substancials en les instal·lacions de l’edifici, que es va començar a compartir l’edifici amb Fira Mediterrània

Tindrà ascensor

Ara, amb aquesta nova renovació, el Col·legi es compromet a invertir més de 300.000 euros a millorar l’accessibilitat de l’edifici i a fer-lo més sostenible energèticament.

Les obres permetran dotar-lo d'ascensor, plaques fotovoltaiques i tancaments que el facin més eficient energèticament.

Durant el ple, la presidenta de la Demarcació Comarques Centrals del COAC, Claudina Relat, va destacar que “ara més que mai, com a Demarcació, tenim la voluntat i el compromís de seguir apostant per la ciutat i per capitalitzar, conjuntament amb Vic, el nostre territori”.

I va assegurar que la inversió prevista “és un gran repte, ja que es tracta d’un edifici amb un gran valor arquitectònic i patrimonial, però els valors d’avui en dia ens empenyen a adaptar l’edifici: la pluralitat i la descarbonització són dos temes cabdals pel futur del nostre col·lectiu”.

Es preveu per a aquest mateix any 2023 la redacció del projecte tècnic mitjançant concurs i l’inici de les obres per al 2024 o 2025. 

Subscriu-te per seguir llegint