Les Falles de València omplen cada any els carrers de milers de visitants encuriosits pels ninots, les mascletades i els focs artificials. Entre ells, enguany hi ha hagut l'alcalde de Manresa, Marc Aloy, que va poder assistir aquest dissabte a la seva primera Mascletà. Durant la seva estada a la Comunitat Valenciana, va reunir-se amb l'alcalde de la ciutat, Joan Ribó, nascut a Manresa, i amb la ministra d'Igualtat, Irene Montero.

Coincidint amb els dies grans de festa, el batlle de la capital del Bages s'ha desplaçat fins a la Comunitat Valenciana. Allà, tal com ell mateix ha ensenyat a les xarxes socials, ha pogut viure la seva primera Mascletà. "Impressionant", ha dit Aloy en el missatge que acompanya el vídeo amb què ha il·lustrat el seu primer cop a la festa.

Durant la jornada, també va haver-hi temps per a trobades institucionals. L'alcalde de València va rebre a l'ajuntament la ministra Irene Montero, vicepresident de la Generalitat valenciana, Héctor Illueca i la síndica Pilar Lima. Allà, van coincidir amb Marc Aloy, convidat per l'alcalde, on van conversar durant una estona.

Aprofitant el seu pas per l'Ajuntament, Aloy va regalar a l'alcalde de València dos llibres sobre Manresa, la ciutat on va néixer.

Joan Ribó va néixer al Bages, per després desplaçar-se a Adrall i, posteriorment, a Barcelona. Un cop va acabar batxillerat, va traslladar-se a València, on va fer el grau d'enginyeria agrícola a la Universitat Politècnica de València.