Centenars de persones i la música d'orgue acompanyen el comiat a Ignasi Torras

Durant la cerimònia es va destacar el manresisme profund del difunt i la seva implicació en entitats culturals i religioses de la ciutat

Helena Carbonell

Helena Carbonell

Més de 500 persones s'han concentrat aquest migdia a la basílica de la Seu de Manresa per donar l'últim adeu a Ignasi Torras, que va morir divendres a l'edat de 79 anys. El manresà va destacar per la seva trajectòria en entitats religioses i culturals de la ciutat.

Durant el funeral s'ha recordat que Torras va ser mestre de la Capella de Música de la Seu durant trenta-un anys. El mossèn Josep Manel Morros, que ha oficiat la cerimònia, ha explicat als presents que Torras es va batejar en aquell mateix temple i que sempre hi ha tingut una gran vinculació. Citant les paraules del fill del difunt, Ignasi Torras, el capellà ha dit que "tenia un manresanisme que li arribava fins al moll dels ossos".

Un dels elements més destacats de la cerimònia ha estat la música. L'organista que ha tocat durant el funeral ha estat Jordi Figueras, la gran majoria de peces que ha interpretat eren obres de Bach. Figueras va tenir una estreta relació amb el difunt perquè va ser el seu professor d'orgue al Conservatori Professional de Terrassa.