ERC diu que treballarà perquè Manresa sigui un referent del turisme cultural i sostenible

Demanarà que el 2028-2029 siguin declarats anys Berenguer de Montagut pel 700 aniversari de la Seu

Marc Aloy, cap de llista, i Tània Infante, número 4, aquest matí davant la Basílica de la Seu

Marc Aloy, cap de llista, i Tània Infante, número 4, aquest matí davant la Basílica de la Seu / Arxiu Particular

Redacció

ERC Manresa ha fet públic un comunicat en el qual assegura que treballarà aquest proper mandat per aconseguir que la ciutat sigui una destinació turística cultural i sostenible referent. La candidatura que encapçala Marc Aloy Guàrdia ha presentat les propostes en matèria turística des d’un dels espais emblemàtics de la ciutat, la basílica de la Seu.

ERC defensa que el turisme ha d’apostar per la natura i els productes agroalimentaris de proximitat, ha de ser una eina que permeti generar nous llocs de treball i ha de ser motor per reforçar la identitat cultural de la ciutat. Aloy ha apuntat que “tenim història, patrimoni i atractius paisatgístics i gastronòmics que ens permetran situar-nos com a destinació turística, tant per al públic català com per als públics estrangers”. El partit proposarà negociar amb FGC i RENFE la possibilitat d’oferir packs de viatges i turisme per afavorir la visita de nous públics que visiten la capital catalana, tal com han fet altres ciutats properes a Barcelona.

Per a ERC la ciutat ha de potenciar tota la feina feta en el marc de Manresa 2022 i consolidarà la destinació del Camí Ignasià blindant els acords amb les principals ciutats del trajecte, especialment al tram català. També explorarà la possibilitat d’establir la ruta europea Transforma amb les ciutats protagonistes d’aquest moment històric com són Amsterdam, Wittenberg o Ginebra.

Anys Berenguer de Montagut

Una de les línies estratègiques del proper mandat serà el 700 aniversari de l’inici de la construcció de la Basílica de la Seu de Manresa. ERC Manresa ha anunciat que treballarà amb la Generalitat de Catalunya perquè els anys 2028 i 2029 siguin declarats anys Berenguer de Montagut, una efemèride que permetrà projectar l’esplendor medieval i la tradició gòtica de la ciutat. En aquest sentit, Marc Aloy també ha anunciat que l’Ajuntament demanarà la consideració de la Séquia Bé Cultural d’Interès Nacional per projectar encara més un canal únic. En paral·lel, es continuarà actuant al carrer del Balç i es crearà un espai polivalent ambientat en la presència dels jueus al nou Arxiu.

Museu del Barroc

Aquest proper mandat la ciutat esdevindrà referent en la divulgació i estudi del període històric del barroc. El Museu del Barroc s’estrenarà l’any vinent al cor del Centre Històric i esdevindrà l’equipament principal del país. ERC concep l’espai com un equipament viu, innovador i amb una programació anual d’exposicions i la possibilitat d’exposar també les grans obres del barroc català.

En matèria de museus, es potenciarà el Museu de l’Aigua i del Tèxtil de Manresa i explorarà poder rehabilitar la Fàbrica dels Panyos l’any 2026 amb motiu dels 200 anys de l’equipament. Finalment, s’estudiarà potenciar el Geomuseu Valentí Masachs i traslladar-lo a la Fàbrica Nova.

Pel que fa a l’àmbit dels itineraris de natura i de proximitat ERC Manresa potenciarà els camins de l’Anella Verda, la Séquia i les vies blaves del Llobregat i del Cardener, les dues darreres liderades des de la Diputació i que estan pendents d’executar.