Més de 150 alumnes de l'institut Pius Font i Quer de Manresa han fet tasques de voluntariat, aquest curs

El servei comunitari Implica’t s’ha dut a terme a una desena d’entitats de tot tipus de Manresa i el Bages

Els estudiants del Pius Font i Quer que han dut a terme el servei comunitari

Els estudiants del Pius Font i Quer que han dut a terme el servei comunitari / MIREIA GAMISANS

Jordi Morros

Jordi Morros

«Implica’t». Aquest és el nom del projecte de servei comunitari que des de fa quatre cursos organitza l’institut Pius Font i Quer de Manresa. Més de 500 estudiants han participat durant tot aquest temps en la iniciativa.

Aquest curs 150 estudiants de tercer d’ESO han col·laborat amb una desena d’entitats per fer tasques de voluntariat que han ana des de donar suport a alumnes d’infantil i primària de diferents escoles de Manresa i comarca, a col·laborar amb els projectes de Càritas o del Banc d’Aliments.

Cadascun d'aquests 150 estudiants han triat on dur a terme el seu servei, després de reflexionar-hi, per «viure una experiència de compromís», comenten les coordinadores del projecte, Anna Riu, Judit Fons i Estrella Pérez. Han participat en iniciatives de desenvolupament social, accions solidàries, contra l’exclusió social, foment de la cultura i del patrimoni o la integració a les escoles i la cura del medi ambient. Sovint fora de l’horari lectiu.

Una desena d’entitats han acollit estudiants del Pius Font i Quer com el Banc d’Aliments, Càritas, el Pessebre Vivent del Pont Llarg, el CAE, el Museu de Geologia, les escoles La Sèquia, Montserrat i La Flama, o bé Creu Roja.

A Càritas, per exemple, han participat en les classes d’alfabetització per a nouvinguts o en el projectes dels horts. Amb el CAE han pres part al ast de Jocs i a l’escola La Sèquia ha dut a terme gimcanes i han ajudat els alumnes de primària en temes de lectura. Al col·legi Montserrat de Sant Salvador de Guardiola han dut a terme treballs d’expressió oral amb els estudiants de primària, i a La Flama han donat un cop de mà a les classes de pràctiques. A Creu Roja han col·laborat al Casalot i a la ludoteca Ludugurus.

Els alumnes hi han dedicat un mínim de 10 hores de servei voluntar, i, en molts casos, hi ha hagut continuïtat, expliquen les coordinadores. «Estem implicats amb moltes entitats i al mateix temps es visualitza el Pius Font i Quer. Ens fem visibles. Porta molta feina, però té molt sentit». Destaquen, així mateix, que amb aquest tipus d’accions es genera un coneixement mutu entre les entitats, els alumnes i l’institut que fa que es generin vincles amb la ciutat.

Cloenda del pojecte

La cloenda del projecte Implica’t d’aquest curs s’ha dut a terme recentment al gimnàs de l’institut de Manresa. Hi ha participat unes 250 persones entre estudiants, familiars i professors. El alumnes ha pogut explicar la seva experiència i han rebut un diploma.

A l’acte, les coordinadores del projecte van agrair el suport del centre de recursos, de l’equip directiu, dels docents de tercer d’ESO així com de les famílies i també de les entitats que participen en la iniciativa.

Subscriu-te per seguir llegint