Cabirols i gent al recinte tancat de la Fàbrica Nova de Manresa

Dos mesos i mig després, els cèrvids continuen passejant-se per l'espai al qual també accedeixen persones i animals de companyia

Els cabirols en una imatge de diumenge

Els cabirols en una imatge de diumenge / Arxiu Particular

Redacció

El solar de la Fàbrica Nova de Manresa es troba perimetrat per una tanca però això no impedeix que hi accedeixin dos cabirols que s'hi han establerts des del mes de maig i, també, persones i animals de companyia.

Passejant pel sector de la Fàbrica Nova

Passejant pel sector de la Fàbrica Nova / Arxiu Particular

Una veïna del sector recorda que ja fa dos mesos i mig que hi ha una parella de cabirols al recinte de la Fàbrica Nova, perquè la presència de vegetació i d'aigua i l'absència d'actuacions de transformació l'ha convertit en un refugi de fauna.

I no són només els cabirols, tal i com mostra la fotografia, es pot veure passejant per l'interior del recinte de la Fàbrica Nova persones acompanyades d'animals de companyia.

Una veïna de la carretera del Pont de Vilomara es mostra preocupada pel fet que després de tant de temps els animals continuïn en un espai al mig del nucli urbà sense tenir en compte les dificultats que puguin tenir per trobar aigua i menjar o per tornar al medi natural. 

Caldria tancar bé el terreny

Els cabirols són especialment visibles de nit, tot i que de dia també estan actius i seguint el seu exemple, el veïnat alerta que hi ha persones que accedeixen al terreny per fer un volt i tafanejar.

Consideren que caldria tancar bé el terreny perquè no hi accedeixin ni animals ni persones que es puguin fer mal en un sector en obres i portar els animals a un lloc més adequat.