L’aparcament de l’estació de busos de Manresa tindrà 40 places menys

A finals d’any s’ocuparà un terç del pàrquing a causa de la construcció de pisos a l'antiga Alcoholera, espai que passarà a ser públic

L'aparcament de l'estació d'autobusos, a punt de desapaèixer per la construcció de pisos al solar del fons de la imatge

L'aparcament de l'estació d'autobusos, a punt de desapaèixer per la construcció de pisos al solar del fons de la imatge / Helena Carbonell

Jordi Morros

Jordi Morros

Les obres per construir els gairebé 100 pisos que tindrà la promoció immobiliària de l’antiga Alcoholera farà que es perdin un terç de les places d’aparcament de l’estació d’autobusos, al costat mateix del solar on hi han d’anar els nous pisos. El pàrquing té actualment 120 places, i es quedarà amb una vuitantena. L’estació d’autobusos és de la Generalitat i una part, també, de Ferrocarrils de la Generalitat.

Aquest estiu s’han accelerat els preparatius per començar les obres dels exactament 98 pisos que tindrà la promoció d’habitatges que construirà l’empresa immobiliària Metrovacesa. Seran al solar que hi ha a la confluència de la carretera de Santpedor amb el carrer Sant Antoni Maria Claret i l’estació d’autobusos i de la parada de Manresa Alta del tren dels Catalans. Es tracta dels primers habitatges nous que es construeixen pràcticament al centre de Manresa, dins el nucli urbà de la ciutat, des de la crisi immobiliària. Actualment Metrovacesa té dues promocions al sector Concòrdia, a l’entorn de l’avinguda Universitària. Una pràcticament acabada i l’altra a mig fer. Són més de 130 pisos als quals s’hi hauran de sumar els 98 de l’Alcoholera.  

A causa de les obres l’aparcament en sortirà parcialment afectat. S’han de fer els fonaments de la nova estructura així com l’aparcament subterrani dels edificis de pisos, un aparcament que no serà públic sinó dels propietaris dels habitatges. Afectarà aproximadament un terç de les places de pàrquing, ha informat l’Ajuntament de Manresa

Metrovacesa no té encara llicència per fer les obres dels pisos, sinó tan sols per enderrocar els edificis que hi ha, treballs que ja van començar l’estiu de l’any passat i que aquest passat de juliol es van reprendre. L’Ajuntament estima que les obres per construir els pisos no començaran fins a l’octubre o el novembre. Serà llavors quan s’ocuparà parcialment l’aparcament. 

Va passar el mateix quan es van dur a terme treballs per rehabilitar la xemeneia de l’antiga fàbrica. Una part de l’aparcament va quedar inhabilitat. La xemeneia s’ha preservat i formarà part de la nova urbanització. En aquest cas es va restaurar perquè tenia problemes d’estabilitat. Llavors, però, un cop van acabar les obres, es va reobrir tot l’aparcament. Ara es convertirà en espai públic.  

Metrovacesa invertirà 20 milions d’euros per alçar 98 pisos al solar. Hi haurà dos edificis amb habitatges de 2, 3 i 4 dormitoris, amb preus que van des dels 166.000 fins als 310.000. Hi haurà aparcament soterrani i locals comercials als baixos. 3.500 metres quadrats passaran a ser públics.

Subscriu-te per seguir llegint