El Tap’Antic ho té tot a punt per vendre milers de racions

Cadascun dels 23 restaurants participants del Barri Antic ha creat una tapa per a l’ocasió

L’edició d’enguany s’ha avançat una hora i començarà, avui, a les 7 de la tarda

Així es prepara una tapa del Tap'Antic de Manresa

Gemma Camps

Gemma Camps

Gemma Camps

La Vermuteria Santa Rita va vendre l’any passat 700 tapes; Las Vegas, més de 500, i L’Ànima, cap a 500. Són tres dels 23 establiments de restauració del Barri Antic que participaran avui dimecres, un any més, en el Tap’Antic, una activitat que es va afegir al programa de la festa major el 2012. 

En la present edició l’inici del recorregut s’ha avançat una hora, a les 7 de la tarda, perquè els participants tinguin més temps per voltar pels locals per provar les diferents racions proposades. 

Beguda i tapa: 4 euros

La combinació de tapa i beguda costa 4 euros. Es pot comprar un vas del Tap’Antic per un euro per fer-lo servir tota la nit, però els responsables de la iniciativa animen els participants a portar-lo de casa per reduir l’ús de plàstic. Als que el ho facin, els donaran una pinça per portar-lo penjat quan vagin d’un lloc a l’altre, perquè aquesta és la gràcia de la fórmula, i l’èxit, estudiar l’oferta de les diferents tapes que han preparat els 23 establiments, la gran majoria dels quals les canvien cada any, i anar a la caça de les que vinguin més de gust

La Vermuteria Santa Rita, al Cap del Rec, ha fet una torradeta amb foie, bolets i castanyes. Vicky Garcia, responsable de l’establiment, diu que, amb els anys, han après alguns trucs, com el de crear tapes que es puguin elaborar fent treball en cadena. Recorda que un any en va oferir una de molt treballada que no va tenir la sortida que s’esperava perquè la gent sap molt bé què va a buscar. 

Pinça per portar el vas penjat que donaran a la Vermuteria Santa Rita

Pinça per portar el vas penjat que donaran a la Vermuteria Santa Rita per al Tap'Antic / G.C.

Francesc Riera, de L’Ànima, al carrer de Sant Miquel, és el segon any que participa al Tap’Antic. Oferirà la tapa que ja dona al Pintxo-pote, que es fa els dijous d’octubre a maig i dimecres de juny a setembre als bars del Centre Històric: pa de coca amb formatge cremós i encenalls d’ibèric, o amb sobrassada, formatge d’ovella i mel. 

Al restaurant Las Vegas, al carrer del Born, Pilar Garcia explica que la quantitat de tapes que venen varia d’un any a l’altre. 500, 600, 700... Sempre que poden, els agrada «tocar producte d’aquí. L’any passat vam fer una tapa amb albergínia blanca». Enguany, canviaran i han fet rosbif amb salsa de barbacoa d’ostres

Subscriu-te per seguir llegint