TEDx Manresa celebra la seva desena edició amb un combinat d’idees i de ponents

Nou convidats exposaran els seus missatges durant 15 minuts per generar canvis i ser motiu d’inspiració

D'esquerra a dreta, Marta Albet, Esteve Pintó, Núria Cabrera i Jaume Ferrer, de l'organització

D'esquerra a dreta, Marta Albet, Esteve Pintó, Núria Cabrera i Jaume Ferrer, de l'organització / ARIU PARTICULAR

Redacció

Un combinat d’idees, de ponents, d’experiències i de moments viscuts. Així defineix l’equip organitzador del TEDx Manresa la desena edició de la trobada que se celebrarà el pròxim 18 de novembre a partir de 2/4 de 5 de la tarda a la sala petita del Kursaal.

El format serà l’universal d’aquesta mena de cites que se celebren arreu del món: ponents que exposaran idees, perquè el propòsit de TEDx és difondre idees que, asseguren, valguin la pena.

Aquest dijous s’ha presentat la nova edició que se celebrarà a Manresa, la que farà 10. Segons l’organització, amb la missió «de buscar aquelles idees que poden ser motiu de canvi, i que permet convertir a gent local que crea canvis i que té idees inspiradores, a ser actors i agents catalitzadors.

A Manresa hi intervindran enguany nou ponents. Són Albert Vilar Rebollo, creatiu publicitari de grans marques i actualment director creatiu executiu de l’hamburgueseria VICIO, amb més de 600 treballadors; David Navarro Font, actualment guanyador de World Class Espanya, la competició de cocteleria més important del món; la comunicadora Flora Saura Macià; la directora de l’oficina de Barcelona de l’agència de comunicació corporativa Tinkle Consultants, Olga Suanya Sag, nascuda a Manresa; la comunicadora i actriu Txe Arana; el gastrònom i director general de la Fundació Alícia, el berguedà Toni Massanés Sánchez; la directora artística i fotògrafa Mireia Rodó de Llorens; la fotògrafa i periodista Leticia Cox; i el pastisser i guanyador del campionat del món de xocolata, Lluc Crusellas Capdevila.

Ponències de 15 minuts

Tots ells protagonitzaran ponència d’uns 15 minuts, on exposaran les seves idees per repensar, inspirar, millorar i canviar el món. A part de les ponències hi haurà una interpretació musical de Pol Pla, es recordaran altres edicions del TEDx i hi haurà una sorpresa que l’organització no ha volgut desvetllar.

Les entrades per assisir al TEDx Manresa costen 18 euros. Són limitades a 100 persones i es poden adquirir a la pàgina web tedxmanresa.com.

TED és una organització sense ànim de lucre no partidista dedicada a difondre idees, generalment en forma de xerrades curtes i potents. Va començar el 1984 com una conferència en què la tecnologia, l'entreteniment i el disseny convergien, i avui cobreix gairebé tots els temes, des de la ciència fins als negocis, a qüestions globals.

Manresa és una de les 2.500 ciutats d’arreu del món que acull aquest projecte. En aquestes 10 edicions ha acollit 94 ponents i ha tingut més d’un miler d’espectadors. Per xarxa ha tingut més de 180.000 visualitzacions dels temes tractats a la capital del Bages.

L’equip organitzador està format per Jaume Ferrer, Marta Albet, Esteve Pintó, Natxo Tarrés, Carme Espelt i Núria Cabrera.