Mor l'independentista manresà Joan Manel Pradas, històric militant de la CUP

Ha patit un infart als 55 anys

Joan Manel Pradas en una imatge d'arxiu

Joan Manel Pradas en una imatge d'arxiu / Arxiu particular

Helena Carbonell

Helena Carbonell

Ha mort Joan Manel Pradas, històric independentista manresà militant de la CUP. Ha patit un atac de cor a Lladurs aquest dissabte i ha traspassat amb 55 anys. Va començar a estar involucrat en l'esquerra independentista a finals de la dècada dels 80, primer amb el Moviment de Defensa de la Terra (MDT), i, posteriorment amb la CUP.

Ha estat una figura molt rellevant dins el partit. "Hi ha sigut sempre, en les darreres eleccions amb Fem també ens va donar molt suport", recorda Jordi Masdeu, militant de la CUP que va anar de número 9 a la llista del Congrés de les passades eleccions. "La seva dona també és militant a l'esquerra independentista de Manresa i sempre han sigut a tot arreu", subratlla.

La vida professional de Joan Manel Pradas va estar dedicada a la venda de cotxes. Segons Masdeu, un tret que el caracteritzava molt era la seva passió pel futbol, més concretament pel Barça. "Avui juga el Barça i recordem molt a en Joan Manel", explica Masdeu.

Pradas va jugar al primer equip del CE Manresa i també va estar vinculat amb el FC Pirinaica, on jugava el seu fill. En nom de la CUP, Jordi Masdeu diu que "Joan Manel Pradas sempre serà un referent i el trobarem molt a faltar, tant a la CUP com al barri antic de Manresa".