Els Tirallongues ofereixen a Manresa la millor actuació de la temporada coincidint amb la diada de Sant Martí

La colla va descarregar de nou el 4 de 8 i va oferir per primer cop aquest curs el 5 de 7 amb agulla

Dissabte vinent acomiadarà la temporada amb motiu de la diada de vigílies dels Minyons de Terrassa

Muntatge d'un castell en la diada dels Tirallongues de diumenge passat

Muntatge d'un castell en la diada dels Tirallongues de diumenge passat / Mireia Arso

Redacció

Tal com va anunciar prèviament, la colla castellera Tirallongues de Manresa es va presentar diumenge passat a plaça plantejant una diada de Sant Martí amb les màximes ambicions i amb la idea de consolidar la bona temporada que ha dut a terme en la darrera actuació del curs a casa. Ho va aconseguir i va descarregar de nou el 4 de 8 i va oferir per primer cop aquesta temporada el 5 de 7 amb agulla. Va completar la seva millor actuació de la temporada, que tancarà dissabte vinent, dia 18, en el seu desplaçament a Terrassa amb motiu de la diada de vigílies dels Minyons de Terrassa.

A Manresa, els van acompanyar els Castellers d’Esparreguera i els Esperxats de l’Estany. La cita castellera va tenir lloc a la plaça Neus Català i Pallejà de Manresa (Crist Rei).

Després de descarregar tres pilars de 4 d’entrada, va arribar un dels moments més esperats de la jornada: els manresans van descarregar per segona vegada aquesta temporada un magnífic 4 de 8. Un cop més van esclatar l’alegria i les emocions entre els castellers davant d’un nombrós públic assistent que va vibrar amb la gesta dels manresans. A segona ronda de castells van mostrar el primer 5 de 7 amb agulla de la temporada, un altre castell molt celebrat i també molt important per a la colla, i a tercera ronda van exhibir un 3 de 7 aixecat per sota que, finalment, va cedir en l’última aixecada i, per tant, no va quedar carregat. En les últimes rondes de castells van descarregar un 5 de 7 i un pilar de 5 molt ben executats i sense massa problemes. Es van acomiadar de la seva diada amb 3 pilars de 4.

Per part dels Castellers d’Esparreguera, van descarregar 2 pilars de 4, un 3 de 7, un 4 de 7, un 4 de 6 amb agulla i van acabar amb un pilar de 4.

La colla castellera de Banyoles dels Esperxats de l’Estany va executar un pilar de 4, un 3 de 7, un 2 de 6, un 4 de 6, i va finalitzar amb un pilar de 4.

El 4 de 8 que van descarregar els Tirallongues en la diada de Sant Martí

El 4 de 8 que van descarregar els Tirallongues en la diada de Sant Martí / Arxiu particular

Vigílies de diada.

Els Tirallongues també van actuar dissabte passat, amb motiu de la diada de Vigílies de la diada de Sant Martí, a la plaça d'Europa de Manresa juntament amb els Malfargats del Pallars. Els manresans van descarregar 2 pilars de 4, un 4 de 7, un 4 de 7 amb agulla, un 3 de 6 aixecat per sota, un pilar de 5 i dos pilars de 4 de comiat. La colla de Tremp dels Malfargats, van fer un intent desmuntat d’un pilar de 4, van descarregar un 3 de 6, van fer un altre intent desmuntat d’un 3 de 6 amb agulla, un 4 de 6 amb agulla i van finalitzar amb un pilar de 4.