En Comú Podem insta la Generalitat a fer al Xup el geriàtric públic promès

Recorden que hi ha un acord signat per construir l’equipament i no s’entendria que les mateixes formacions polítiques hi votessin en contra

David Cid al Parlament de Catalunya

David Cid al Parlament de Catalunya / Arxiu/ACN

Redacció

El portaveu del Grup Parlamentari d’En Comú Podem, David Cid, i la diputada Yolanda López, van registrar al Parlament de Catalunya una moció perquè el govern de la Generalitat faci possible la residència geriàtrica promesa al barri manresà del Xup.

La moció instal al govern de la Generalitat a «comprometre una partida pressupostària per l’execució d’una residència de gent gran a Manresa en el barri del Xup, en els terrenys cedits a tal efecte, en compliment de l’acord que va signar l’Ajuntament l’any 2020, davant la necessitat de places de residència a la ciutat».

Fonts de Manresa En Comú Podem, impulsors que la moció, consideren que «ja toca que el govern de la Generalitat i el govern de la ciutat es comprometin de debò a fer realitat un projecte llargament defensat des del barri, el moviment veïnal de la ciutat i la plataforma de la gent gran».

Manresa en Comú insisteix que no es pot oblidar «que hi ha signat un acord amb aquest compromís i no entendríem que tots els grups del Parlament i més els que conformen el govern de la ciutat i tenen representació al Parlament, no hi votessin a favor».

Votació la setmana que ve

El Ple on es debatrà la moció i posterior votació es durà a terme la setmana que ve. La proposta s’inclou dins una moció registrada pels Comuns al Parlament després d’una interpel·lació al conseller de Drets Socials, Carles Campuzano sobre la situació de les residències públiques i la política de cures. 

La promesa residència geriàtrica pública del barri del Xup de Manresa ja hauria d’estar feta, però no hi ha cap previsió per construir-la. Dijous passat, aprofitant la visita a la capital del Bages del conseller de Drets Socials, la Plataforma de la Gent Gran va convocar una concentració per reclamar l’inici de les obres. El conseller va dir que depenia dels diners i també de la planificació dels recursos.