La Fira de Santa Llúcia més tradicional ambienta la Baixada de la Seu de Manresa

Al claustre, el vent ha apagat ciris i la gent els ha posat en raconades, finestres i a dins del temple

Una dotzena de parades han venut espelmes, flors i artesania nadalenca, formatges i bijuteria

Gemma Camps

Gemma Camps

El 13 de desembre del 2012 es va fer, com sempre, la tradicional ofrena de ciris a Santa Llúcia, que va acabar amb un incendi al claustre de la basílica de la Seu de Manresa. Aquell any va fer molt vent. Avui dimecres, també en fa molt, i els devots que han volgut fer una ofrena a la imatge de santa Llúcia exposada en un lateral del claustre de la Seu han tingut autèntics problemes per mantenir encesos els seus ciris. La meitat dels que hi han posat al començament, col·locats a terra sobre un llit de sorra, s'han acabat apagant.

Més tard, la resta de persones que hi han anat fent cap els han col·locat arrecerats al costat de la Capella dels Favets o als ampits de pedra de les finestres. També hi ha qui ha optat per anar a deixar el ciri a l'interior de la basílica manresana.

Algunes persones han decidit portar el ciri a l'interior de la basílica

Algunes persones han decidit portar el ciri a l'interior de la basílica / Oscar Baypona

Parades d'entitats

L'ambient de gent sense gentades, però constant ha caracteritzat la fira de Santa Llúcia més tradicional, amb una dotzena de parades -com l'any passat- repartides per la Baixada de la Seu, amb flors i artesania nadalenca, formatges, bijuteria, ciris. També es venien els cors de xocolata de Càritas. En aquesta parada, unes alumnes del servei comunitari de l'Institut Pius Font i Quer de Manresa hi han anat a fer voluntariat i els han venut tots. També han repartit fulls informatius de l'entitat.

Una de les parades de flors nadalenques a la Fira de Santa Llúcia

Una de les parades de flors nadalenques a la Fira de Santa Llúcia / Osca Bayona

Una altra parada l'ha ocupat la protectora d'animals Aixopluc, que ha treballat molt, i n'hi havia una del Programa d'Inserció Laboral (PIL) al Bages de la UTE entre la Fundació Mercè Fontanilles i la Fundació Privada Resilis, que té per objectiu ajudar joves d'entre 16 i 21 anys, tutelats i extutelats.

Parada de formatges Montbru de Moià a la fira

Parada de formatges Montbru de Moià a la fira / Oscar Bayona

A 2/4 de 7 de la tarda, tal com estava previst, l'Orfeó Manresa ha cantat nadales amb els cantaires situats a l'entrada de la Capella dels Favets i, posteriorment, a la Baixada de la Seu. Al seu voltant s'hi han anat aplegant els visitants de la fira i els que han anat a portar un ciri a santa Llúcia.

Actuació de l'Orfeó Manresà a la Baixada de la Seu, on ha cantat nadales

Actuació de l'Orfeó Manresà a la Baixada de la Seu, on ha cantat nadales / OScar Bayona