Tres noves perspectives de Manresa del catàleg de fotos impossibles

Joaquim Vert ofereix l'angle invers de la Seu, la Muralla del Carme i la Bonavista amb imatges acoblades per ordinador

Imatge interior de la basílica de la Seu

Imatge interior de la basílica de la Seu / FOTO VERT

Francesc Galindo

Francesc Galindo

El catàleg d’imatges panoràmiques de la ciutat del fotògraf manresà Joaquim Vert s’ha vist engruixit durant el 2023 amb noves perspectives de la basílica de la Seu, la Muralla del Carme i la Bonavista, en aquest cas realitzades des del punt invers al que havia utilitzat en anteriors composicions.

La Bonavista mirant cap a la carretera del Pont

La Bonavista mirant cap a la carretera del Pont / Foto Vert

 L’angle invers de la Bonavista mostra, captat des de la rotonda central, trams de la carretera de Vic, del carrer Jacint Verdaguer i de la carretera del Pont de Vilomara. Està feta amb 4 imatges verticals acoblades per la seva filla Montse Vert, responsable de l’edició digital.

Imatges acoblades

La fotografia de la Muralla subratlla les vistes de la plaça Europa, la Parròquia del Carme, el campanar de la Seu, la plaça Milcentenari, l’Alberg, el pàrquing i el mercat Puigmercadal, amb Montserrat al fons. També és el resultat de 4 imatges verticals acoblades. És la que s’ha fet servir pel calendari 2024 de l’Associació de Comerciants de Sobrerroca, plaça Major, Sant Miquel i voltants.

Perspectiva de la Muralla del Carme

Perspectiva de la Muralla del Carme / FOTO VERT

La darrera de les tres és una vista interior de la basílica de la Seu tirada des de l’Altar Major amb la Rosassa al fons. En aquest cas ha estat el resultat de 3 imatges verticals acoblades.

Les imatges del fotògraf Joaquim Vert obren perspectives noves gràcies a l’acoblament de fotografies consecutives que permeten donar realisme a una visió impossible per a l’ull humà de 180 graus i s’afegeixen a una selecta sèrie d’imatges panoràmiques.