ERC diu que a les escoles de Manresa hi haurà "una proporció semblant" d’alumnat vulnerable

Considera inacceptable que hi hagi centres amb un 90% d’infants que viuen situacions complexes

Imatge d'arxiu de la roda de premsa de presentació del nou mapa escolar

Imatge d'arxiu de la roda de premsa de presentació del nou mapa escolar / Arxiu/Mireia Arso

Redacció

ERC Manresa considera bàsic corregir la segregació escolar actual i que "a totes les escoles" de la ciutat hi hagi "una proporció semblant d’alumnat en situació de vulnerabilitat". 

Assenyala que "no és acceptable que hi hagi unes diferències tan abismals entre escoles amb pràcticament cap alumne en situació de vulnerabilitat i escoles amb més d’un 90% d’infants que viuen situacions complexes".

ERC, que té l'alcaldia i la regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Manresa, destaca la importància de les mesures anunciades des del consistori i el Departament d’Educació per afrontar i ajudar a revertir "una situació que no és tolerable i que s’enquista amb el pas del temps". 

Recorda que impulsar mesures per trencar inèrcies i evitar la segregació escolar va ser un dels compromisos prioritaris adquirits i anunciats en el marc del programa electoral de les darreres eleccions municipals. En aquest sentit, se subratlla que “aquesta era la motivació principal per assumir responsabilitats de Govern a la regidoria d’Educació, circumstància inèdita des de l’època de la República”.

"És una situació injusta"

Per als republicans l'actual situació "és una situació injusta i esdevé una realitat que vulnera els drets d’equitat educativa". Per això se centraran els esforços per evitar “que la composició social de les escoles deixi de ser un criteri per triar una o altra perquè a totes les escoles de Manresa hi haurà una proporció semblant d’alumnat en situació de vulnerabilitat que reflecteixi la realitat de la ciutat de manera equitativa”.

I és per aquest motiu que es demanarà la participació activa de les famílies perquè siguin part de la solució i decideixin fer un pas endavant. Amb la voluntat de fer possible de manera conjunta la reducció de les taxes d’abandonament escolar, la disminució de la fractura social, la creació de noves oportunitats laborals dels futurs treballadors i treballadores i el seu benestar.

Finalment, ERC Manresa destaca que les mesures anunciades han estat treballades i acordades entre el Departament d’Educació, l’Ajuntament, les direccions de les escoles i els sindicats en què s’ha fet un esforç important d’anàlisi, tria i proposta d’accions encaminades a revertir la segregació escolar actual. També posa en valor les primeres propostes iniciades fa cinc anys que han començat a donar els primers fruits com són la reserva equitativa de places per alumnes en situació de vulnerabilitat i les primeres famílies inscrites a determinades escoles a través dels grups singulars, que funcionen des d’aquest curs.

Esquerra apunta que el camí serà llarg i caldrà perseverar amb una mirada a llarg termini, però assenyala els models d’èxit de ciutats com Manlleu i Terrassa que han aconseguit trencar dinàmiques i canviar tendències en aquest àmbit.