Mor el metge traumatòleg manresà Josep Maria Saló

El funeral tindrà lloc divendres dia 26 a les 11 del matí a l'oratori de Mémora

Josep Maria Saló Orfila

Josep Maria Saló Orfila / Arxiu Particular

Francesc Galindo

Francesc Galindo

Dimecres va morir el metge traumatòleg manresà Josep Maria Saló Orfila, als 77 anys, fill del també metge Josep Saló Serra. El funeral tindrà lloc divendres dia 26 a les 11 del matí a l'oratori de Mémora. La vetlla tindrà lloc avui, a partir de les 4 de la tarda, al tanatori Mémora de Manresa, al carrer Lemmerz.

El Dr. Josep Maria Saló i Orfila va ser cap del Departament de Traumatologia de la Fundació Althaia i va presidir la Societat Catalana de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia (SCCOT).

La Junta Comarcal del Bages del Col·legi de Metges de Barcelona (CoMB) li va lliurar el 2016 la distinció Gaudeamus, com a metge que durant l´any en curs havia passat a ser membre honorífic. Va exercir de professor a UManresa.

Llicenciata en Medicina i Cirurgia (UNavarra, 1970) i Doctorat en Medicina i Cirurgia (UAB, 1986), era fill del també metge Josep Saló Serra que va morir l'any 2013 als 100 anys d'edat. Saló era fins al moment de la seva mort el metge més gran de Manresa, tot i que s'havia jubilat el 2001, quan va fer 88 anys.

El seu fill Josep Maria Saló Orfila, traumatòleg, va continuar la dedicació sanitària de la família.

Josep Maria Saló, al centre, amb el seu pare, a la dreta en un acte de record al poeta Màrius Torres

Josep Maria Saló, al centre, amb el seu pare, a la dreta en un acte de record al poeta Màrius Torres / Arxiu/Salvador Redó

Se'ls va poder veure i fotografiar junts l'any 2010 en un acte de record al poeta Màrius Torres a l'auditori de la Plana de l'Om. 

Josep Saló Serra era amic del poeta. Es van conèixer a final de la dècada dels anys trenta en la desgràcia d’una malaltia, però van bastir una intensa amistat a través de la medecina i de la música que s’estroncaria el 1942 amb la mort de Torres.