Els autors de la pancarta propalestina penjada a la Seu de Manresa han pujat fins a la coberta per una bastida d'obra

La parròquia ha informat que han trencat el cadenat i la reixa que protegia la bastida

Extremaran les mesures de seguretat per evitar que es repeteixi, sobretot, pel perill que comporta

La façana principal de la Seu, a la banda de la plaça de la Reforma, amb la pancarta, aquest dimarts al matí

La façana principal de la Seu, a la banda de la plaça de la Reforma, amb la pancarta, aquest dimarts al matí / Josep Ramon Mora

La basílica de la Seu de Manresa ha aparegut aquest dimarts, a primera hora del matí, amb una pancarta a favor del poble palestí penjada a la façana principal, la que dona a la plaça de la Reforma. L'han retirat pels volts del migdia.

Segons informació demanada per aquest diari al rector de la parròquia, mossèn Joan Hakolimana, és previsible que els autors s'hagin enfilat de matinada per la bastida d'obra que hi ha a la façana del temple a la banda de la Baixada de la Seu. Per accedir-hi, han trencat el cadenat i la reixa protectora de la bastida. Una vegada han pogut accedir a la primera coberta, comenta, ja han tingut camp obert per anar on han volgut.

Damunt la rosassa

En aquest cas, el que han fet ha estat penjar per damunt de la rosassa de la Seu una tela blanca de grans dimensions amb el lema Palestina Lliure escrit en lletres majúscules amb color negre i vermell i una bandera palestina dibuixada al costat. El missatge reivindicatiu s'ha mantingut a la vista durant bona part del matí, fins que, a 2/4 de 12 del migdia, han retirat a pancarta. Mossèn Joan ha admès que no ha estat una tasca fàcil perquè qui l'ha posat s'ha assegurat que costés de treure.

El rector de la Seu ha afegit que aquesta acció els obligarà a extremar les mesures de seguretat per evitar que es repeteixi una situació semblant, no tant pel què sinó pel com, ha destacat, perquè escalar per una bastida d'obra, oi més en plena nit, és una temeritat que podria haver acabat en un accident.

Una vista més general de la basílica

Una vista més general de la basílica / Josep Ramon Mora