L’Hereu de la imatgeria de Manresa celebra 50 anys i estrena vestit per la Festa de la Llum

La colla Tirallongues comença la temporada castellera amb el pilar de quatre a les escales del Carme

Jordi Morros

Jordi Morros

La ballada de la imatgeria del dia de la Llum ha tingut aquest any un protagonista especial: la figura gegantera de l’Hereu. Ha complert 50 anys i per aquest motiu ha estrenat un vestit nou. Al mig de la plaça Major, quan s’ha dut a terme la ballada, l’han homenatjat amb el «Moltes felicitats» mentre els nans repartien caramels entre els infants que hi havia a primera fila per contemplar l'espectacle.

L'Hereu de manresa ha strenat vestit nou pe celebrar els seus 50 anys

L'Hereu de manresa ha strenat vestit nou pe celebrar els seus 50 anys / MIREIA ARSO

Aquest dimecres, dia de la Llum, s’han dut a terme els actes més tradicionals de la festivitat. Després de la missa hi ha hagut la pujada i baixada del pilar de quatre a les escales del Carme a càrrec de la colla castellera Tirallongues.

L'enxaneta dels Tirallongus despr´s de culminar la pujada i baixada del pilar

L'enxaneta dels Tirallongus despr´s de culminar la pujada i baixada del pilar / MIREIA ARSO

Ve a ser la primera actuació abans no es posi en marxa la nova temporada castellera. Temporada, per cert, que els Tirallongues enceten amb optimisme.

En aquesta ocasió el pilar l’ha dirigit la jove castellera Aitana Álvarez. La pujada i baixada ha sigut àgil i enmig dels aplaudiments de les nombroses persones que seguien el pilar tant des de dalt la plaça del Carme, on hi havia l’alcalde de Manresa, Marc Aloy, i l'abat de Montserrat, Manel Gasch, com des de baix, al voltant de la plaça de Sant Ignasi Malalt.

Posteriorment, la plaça Major s’ha omplert per veure la ballada de la imatgeria. Abans, però, una sorollosa tronada ha omplert de fum la plaça, que un cop neta, ha vist desfilar els cavallets de Sant Jordi, els nans, els gegantons, l'Hereu i la Pubilla, els gegants, el lleó i l’àliga.

El lleó de Manresa durant la seva actuació a plaça

El lleó de Manresa durant la seva actuació a plaça / MIREIA ARSO

L’acte ha acabat amb la ballada participativa dels balls del Rossinyol i la Bolangera, que cada any guanyen en participació, i la ballada de sardanes.