Metrovacesa lliga 5,5 milions per als cent pisos a l’estació de busos de Manresa

L’acord amb el Banc de Santander serà per a una línia d’avals de clients per a la promoció Immobiliaria Nova Alcoholera 

Imatge de les obres de la promoció Nova Alcoholera amb l’antiga xemeneia restaurada

Imatge de les obres de la promoció Nova Alcoholera amb l’antiga xemeneia restaurada / Arxiu Particular

Francesc Galindo

Francesc Galindo

La promotora immobiliària Metrovacesa ha lligat amb el Banc de Santander una línia d’avals de clients de 5,5 milions d’euros per a la promoció Immobiliaria Nova Alcoholera de Manresa, que tindrà una inversió global estimada superior als vint milions d’euros.

Els diners formen part del finançament de 12,5 milions d’euros aportats pel Banc de Santander, titular del 49,36 % del capital social de la promotora immobiliària, per a les operacions de Manresa i Manilva (Málaga).

Nova Alcoholera és una promoció d’obra nova al costat de les estacions d’autobusos i de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) formada per dos edificis que ofereixen 98 habitatges de 2, 3 i 4 dormitoris. Tots amb garatge i traster disponible. A més, disposa d’una àmplia zona comercial en un conjunt que s’integrarà amb la xemeneia restaurada de l’antiga fàbrica de licors Alcoholera Manresana.

Pisos de protecció oficial

Segons va informar la promotora, comptarà amb 32 habitatges de protecció oficial, amb distribucions d’entre 2 i 3 dormitoris, ubicats a diferents plantes. 

Amb aquesta promoció, ubicada a la confluència de la carretera de Santpedor, el carrer Sant Antoni Maria Claret i l’accés a l’estació d’autobusos, Metrovacesa assegura que continua apostant per oferir habitatge assequible a Catalunya, on suma aquest tipus d’habitatges en projectes a Sabadell i l’edifici Barberà, a Barberà del Vallès.  

La promoció de la Nova Alcoholera de Manresa està integrada a l’espai públic de nova creació al voltant de la xemeneia de l’antiga fàbrica de licors a Manresa, agrupant dos edificis que sumen 98 vivendes plurifamiliars. 

3.500 m2 de sòl públic

 El Pla de Millora Urbana Alcoholera afecta 6.830 m2. L’operació aportarà prop de 3.500 m2 de sòl públic de sistema viari i plaça i permetrà recosir la trama urbana de la ciutat en aquest àmbit. La voluntat és que el desenvolupament d’aquest sector esdevingui la punta de llança de la transformació de tot l’àmbit de Manresa Alta amb un gran parc urbà i la imbricació amb l’entorn de l’estació d’autobusos. La densitat màxima d’habitatges fixada era de 99 amb un 30% del sostre destinat a protecció oficial i un increment del sòl públic que es transforma d’equipament a més espais lliures. El disseny és de l’estudi Farrés Frias i Associats Arquitectes, amb què ha treballat anteriorment en altres promocions a Catalunya com Gasòmetre, a Terrassa. 

Entre altres mesures, s’implementaran cobertes vegetals i sistema d’aerotèrmia. Actualment, Metrovacesa compta amb vint-i-nou promocions actives a Catalunya de les quals tres a Manresa. Les altres dues són al sector Concòrdia, tocant a la zona universitària de Manresa, darrera la FUB, l’institut Lacetània i la UPC amb un total de 134 habitatges.

Les obres de la Nova Alcoholera van començar el passat mes de juny. A finals de setembre, els treballs de perforació van obligar a tancar l’aparcament de l’estació d’autobusos i de Manresa Alta dels Ferrocarrils de la Generalitat, que va ser reobert al novembre però només amb 26 de les 120 places que tenia.

L’edifici de l’Alcoholera Manresana es va construir al principi del segle XX. Va mantenir l’activitat fins el 1974. Va ser fundada per Baldomer Casas amb la participació del comte de Fígols, José Enrique de Olano, que tenia negocis a les explotacions de carbó de l’alt Berguedà.